26 Σεπ 2014

Περί νομιμότητος

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Και ενώ η ανθρωπότητα ζούσε ειρηνικά χωρίς πολεμικές συρράξεις και συνοριακά επεισόδια, με τους λαούς αδελφωμένους να ανταλλάσσουν αγαθά και φιλοφρονήσεις, εμφανίζονται....
μερικές χιλιάδες θρησκόληπτων μουσουλμάνων εξοπλισμένων με πανάκριβα άρματα μάχης, μπαζούκας, πολυβόλα, ελικόπτερα κ.λπ. που καταλαμβάνουν τμήμα του Ιράκ και αρχίζουν τους κανιβαλισμούς. Δυστυχώς, λόγω της επικράτησης της ειρήνης σε όλη την υφήλιο, είχαν καταργηθεί και οι μυστικές υπηρεσίες όλων των χωρών. Αυτός είναι ο λόγος που ουδείς είχε πάρει είδηση ότι κάποιοι κάπου εκπαιδεύονταν σε μυστικά στρατόπεδα για να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση και όχι για να εξαπολύσουν θρησκευτικό πόλεμο, ή ότι κάποιοι άλλοι χρηματοδοτούσαν αυτή τη χλιδάτη εκπαίδευση χωρίς να γίνει αντιληπτή η ροή κεφαλαίων παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη λήψη μέτρων προς παρεμπόδιση της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Έτσι, η ανθρωπότητα καταλαμβάνεται εξαπίνης, οπότε αναλαμβάνουν εκστρατεία οι ειρηνοποιές ΗΠΑ, για να δώσουν στους άπιστους ένα μάθημα νομιμότητας, σωφροσύνης και πίστης στους θεσμούς, στις διεθνείς συμβάσεις κ.λπ. Ως πρώτο μέτρο ενεργοποιούν και πάλι τις 20.000 δορυφόρων που είχαν θέσει εκτός λειτουργίας λόγω της ειρήνης και τριπλασιάζουν τις βάρδιες λειτουργίας των πολεμικών βιομηχανιών. Οι παραγγελίες οπλικών συστημάτων και πολεμοφοδίων τετραπλασιάζονται, προκειμένου η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον πρωτοφανή κίνδυνο.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προεδρεύει της ιστορικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο ομοφώνως αποφασίζει να αναλάβει δράση για να αποκαταστήσει τη διεθνή νομιμότητα. Δηλαδή, τη νομιμότητα της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, τη νομιμότητα της ανατροπής της κυβέρνησης της Ουκρανίας από ναζιστές-ανδρείκελα της Μέρκελ, τη νομιμότητα της διάλυσης της Γουγκοσλαβίας, τη νομιμότητα της εισβολής και κατοχής της μισής Κύπρου, τη νομιμότητα της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού από τα διεθνή κοράκια και τους εγχώριους λακέδες τους, τη νομιμότητα της Αραβικής Άνοιξης, τη νομιμότητα της εισβολής στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, τη νομιμότητα του εγκλωβισμού του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, τη νομιμότητα της πτώσης της κυβέρνησης της Βουλγαρίας που όλως τυχαίως στήριζε τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη κ.λπ. κ.λπ.

Αλλ’ εκτός από τη διεθνή νομιμότητα, υπάρχει και η εσωτερική, η οποία μοιάζει με τις δημοσκοπήσεις. Οι πολιτικοί της πλάκας, με πρώτους τον Πρωτόπαππα και τον Σκανδαλίδη, έχουν πει ότι η δημοσκόπηση είναι σαν μία φωτογραφία που αποτυπώνει τη βούληση του εκλογικού σώματος σε μία συγκεκριμένη στιγμή και μόνον. Άρα, μπορεί να αλλάξει μέχρι την ημέρα των εκλογών. Έτσι είναι και η νομιμότητα. Μία φωτογραφία του τί ισχύει σε μία συγκεκριμένη στιγμή που μπορεί να αλλάξει κάποια άλλη στιγμή. Έχει για παράδειγμα κώλυμα εκλογιμότητος ένας υποψήφιος δήμαρχος, τον οποίο γουστάρει η διαπλοκή; Το κώλυμα δεν είναι παρά μία φωτογραφία. Ψηφίζεται μια άλλη φωτογραφία και το κώλυμα αίρεται. Έτσι, η άρση της νομιμότητος αποτελεί τη νέα νομιμότητα. Ελέγχει η Δικαιοσύνη τους τραπεζίτες που χορηγούσαν αφειδώς θαλασσοδάνεια στα κώματα; Είναι κι’ αυτός ο έλεγχος μια φωτογραφία της στιγμής. Ψηφίζεται μια διάταξη που απαγορεύει τον έλεγχο και ο έλεγχος διακόπτεται. Η άρση της νομιμότητος αποτελεί τη νέα νομιμότητα. Πολλά τα παραδείγματα που δείχνουν ότι νομιμότητα είναι, μεταξύ πολλών άλλων, και η άρση της νομιμότητος.

Γύρω από μια τέτοια νομιμότητα ερίζουν τούτες τις μέρες ο Κυριάκος με τη Ρένα. Ο Κυριάκος θέλει να ελέγξει, αν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι νόμιμες υπό την έννοια ότι οι συμβασιούχοι διέθεταν π.χ. γνήσια και όχι πλαστά πιστοποιητικά σπουδών. Μερικοί δήμαρχοι δεν συνεργάζονται και έχουν την υποστήριξη της Ρένας. Σύμφωνα με τη νομιμότητα της στιγμής, ο Κυριάκος έχει δίκηο. Αλλά έχει αλλάξει κι’ αυτός, μαζί με τα υπόλοιπα φερέφωνα της κυβέρνησης, τόσο πολλές φορές τη νομιμότητα που η νομιμότητα έχει χάσει πια την αξία της, εξ ου και δεν νομιμοποιείται να την επικαλείται. Μόνον για το αν κάτι είναι δίκαιο ή όχι μπορούμε πια να μιλάμε. Και μόνον το δίκαιο είναι ηθικό και τούμπαλιν! Και δυστυχώς ούτε ο ένας ούτε η άλλη έχουν το δίκαιο και την ηθική με το μέρος τους.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη