2 Σεπ 2014

Η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο

Eτσι κεντάει ο Ταμήλος -Του Σωτ. Καλαμίτση


Έτσι κεντάει ο Ταμήλος Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτε. Δεν έχω καμμία αμφιβολία μετά τη χθεσινή αποθέωση του Γ. Παπακωνσταντίνου* στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ [αλήθεια, το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε το πόρισμα για τα οικονομικά τού Ιδρύματος;], αλλά και το σύνθημα «Γιώργο γερά, να πέσει η δεξιά» που δονούσε την ατμόσφαιρα καλώντας τον ολιγοφρενή να ρίξει τη δεξιά, την οποία τόσο όμορφα υποδύθηκε μέχρι που παρέδωσε τον ρόλο στον Μπένι.

Πήρε το μάτι μου και συνέντευξη του Κουφοντίνα στο «Χωνί», πράγμα που με αναγκάζει να μην ξαναγοράσω την εφημερίδα αυτή, και το γλυκό έδεσε. Είπα, λοιπόν, ν’ ασχοληθώ με κάτι πολύ ταπεινό, διότι τα μεγάλα μού προκαλούν πλέον ίλιγγο. Και σκέφτηκα να παρουσιάσω άλλο ένα κέντημα του Ταμήλου λίγο πριν τον ρίξει από την εξουσία ο Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Αρπαχτής. Υπήρχε, λοιπόν, μια διαταξούλα που ψηφίσθηκε από τον Ταμήλο ως άρθρο 15 στον νόμο 4110/2013 και είχεν ως εξής: «Υποστήριξη Γενικών Γραμματέων Υπουργείου Οικονομικών 1. Για την υποβοήθηση των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, συνιστώνται σε κάθε αντίστοιχη θέση, κατά παρέκκλιση των διατάξεων των παραγράφων 13 έως 16 του άρθρου 55 του π.δ. 63/2005 (Α` 98), τρεις επιπλέον θέσεις ειδικών συνεργατών, χωρίς αμοιβή και χωρίς ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η παροχή υπηρεσίας στις θέσεις αυτές δεν γεννά οποιοδήποτε δικαίωμα αποζημίωσης ή άλλη αξίωση κατά του Δημοσίου ή ασφαλιστικού φορέα. 2. Οι θέσεις της προηγούμενης παραγράφου πληρούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, η ισχύς της οποίας παύει αυτοδικαίως με την κατά οποιοδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του Γενικού Γραμματέα.

Τα πρόσωπα που τοποθετούνται στις θέσεις αυτές πρέπει να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με αποδεδειγμένη εμπειρία, και να είναι ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης από άλλη ιδιότητα τους.» Το άρθρο αυτό καταργήθηκε με το άρθρο 74§6 ν. 4170/2013, επειδή, προφανώς, εκρίθη ότι δεν χρειάζονται ειδικοί συνεργάτες για την υποβοήθηση του έργου των Γενικών Γραμματέων. Κάποια στιγμή σκέφτηκε ο Ταμήλος ότι ανάγκην ειδικών συμβούλων έχει ο υπουργός. Αντί, όμως, να εισαγάγει μία διάταξη ως η καταργηθείσα αντικαθιστώντας απλώς ορισμένες λέξεις, ιδού τι σκέφτηκε το θηρίο:Άρθρο 232 ν. 4281/2014 «3) Η διάταξη του άρθρου 15 του ν. 4110/2013, η οποία είχε καταργηθεί με την παράγραφο 6 του άρθρου 74 του ν. 4170/2013, αναβιώνει και τροποποιείται, ως εξής: στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1, μετά τη λέξη «υποβοήθηση», προστίθενται οι λέξεις «του Υπουργού» και διαγράφονται οι λέξεις «των Γενικών Γραμματέων» και στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2: α)μετά τις λέξεις «με απόφαση», προστίθενται οι λέξεις «του Υπουργού» και διαγράφονται οι λέξεις «του Γενικού Γραμματέα» και β) διαγράφονται οι λέξεις «λήξη της θητείας του Γενικού Γραμματέα» και αντικαθίστανται από τις λέξεις «λήξη της θητείας του».

Ομολογώ ότι δεν είχε υποπέσει μέχρι τώρα στην αντίληψή μου αναβίωση καταργηθείσης διάταξης νόμου. Προς τί όλες αυτές οι περικοκλάδες; Εκτός αν κάποιος μου πει ότι με το ρήμα «αναβιώνει» θέλησε ο Ταμήλος να ορίσει ότι η καταργηθείσα διάταξη επανέρχεται στη ζωή από τη στιγμή που καταργήθηκε. Αυτό λέγεται «αναδρομική ισχύς νόμου». Αν περί αυτού πρόκειται, είναι προφανές ότι διορίσθηκαν παρά τω υπουργώ ειδικοί σύμβουλοι παρά τον νόμο και θέλησε ο Ταμήλος να καλύψει τη γκάφα με ένα τέτοιο νομοθετικό αριστούργημα, το οποίο, όμως, κατ’ εμέ παραπέμπει σε σχιζοφρένεια, αφού ο Ταμήλος διέθετε και άλλη νομοτεχνική λύση. Μπορούσε άνετα να γράψει ότι η παρούσα διάταξη ισχύει αναδρομικώς από την τάδε ημερομηνία.

Τελικώς, μήπως οι νόμοι γράφονται όχι απλά στο πόδι, αλλά και τροχάδην, εξ ου και παρατηρείται το φαινόμενο να τροποποιούνται συνεχώς πριν περάσει ακόμη και μήνας από την ψήφισή τους; Πάντως, μόλις ο Γιωργἀκης ξαναρίξει τη δεξιά, όλα θα διορθωθούν και θα ξαναζήσουμε καλλίτερες μέρες μάσας. Αυτοί οι δεξιοί είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Μια ζωή γλείφουν το κόκκαλο κι’ αφήνουν το κοψίδι για τους αγνούς σοσιαλιστές της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης των νεο-Ελαιατών φιλοσόφων που εξακολουθούν ανερυθριάστως να τιμούν τα χωρίς σύνταξη και φάρμακα γηρατειά και να αισθάνονται υπερήφανοι για τα άνεργα νιάτα.

Σωτήριος Καλαμίτσης Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανὀν και ομὀκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄*24.09.2009: «Η διαφορά μας με τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι εμείς έχουμε πει πολύ καθαρά ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση της μέσης ελληνικής οικογέ
νειας και των χαμηλότερων εισοδημάτων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη