19 Σεπ 2014

Της Αμφιπόλεως το σιδηρούν κιγκλίδωμα..... (Μήτσος ο Τούφας is back)

Τουτέστιν να πούμε της Αμφίπολης το κάγκελο.
Μη πω τίποτες περί ποτάνες και παρεξηγηθώ και δεν με φταίνε τα κορίτσια , καλή τους ώρα και καλή δουλειά.


Είναι παρατηρημένο μόρτες μου , πως σε ότι μα σε ότι συμβαίνει εδώ στο Ελλάντα, έχουμε την τάσις, μην πω τίποτις χειρότερο περί DNA και μ αρπάξουσι οι επαγγελματίες εθνικιστές κι άντε να τους πείσεις μετά πως δεν είσαι γάϊδαρος, να το παγαίνουμε κατά καραγκιοζιλίκι μεριά.

Μα σοβαρό μα αστείο, εμείς εκεί.

Τραβάει το γαμεμένο προς την ξεφτίλα όπως η Μύκονος τραβάει ωσάν τις μύγες τους εγχώριους πάσης φύσεως celebrities άντε μπαρντόν, stars, καρατρομάρα τους.

Κι επειδής να πούμε εμείς διδάξαμε μεν το μέτρο σ ούλο τον υπόλοιπο κοσμάκη, φροντίσαμε όμως να το εξαφανίσουμε δε ή καλύτερα να το χώσουμε τόσο βαθιά στον πάτο μας που να μην το βρίσκει ούτε η αρχαιολόγος των ημερών (άλλη νεομάρτυς κι αυτή μ αυτά που τραβάει) , με τα γνωστά αποτελέσματα. Τα παραδείγματα πάμπολλα και δεν χρειάζεται να γενώ λεπτομερέστερος , εξ άλλου δείτε τον Πάγκαλο (δεν θα κουραστείτε και πολύ, τυγχάνει πια τηλεμαϊντανός για να μην πω αγριογκάγκανο) και θα καταλάβετε τι εννοώ περί μέτρων και σταθμών και άλλων τοιούτων δεικτών, να πούμε.

Το οποίον παρετήρησα πως από πάντα, αλλά τα τελευταία έτη πιότερο, όπου και μας συμβαίνουν ούλα αυτά τα τραγικά που πέσαν στην κασίδα μας, γίναμε άπαντες οι Ρωμιοί, οικονομολόγοι (ένεκα κρίσης) σεισμολόγοι (ένεκα αρμένικων επισκέψεων του ερίφη Εγκέλαδου) πολύ δε τελευταίως και αρχαιολόγοι.

Όχι, όχι ντετέκτιβς, γαμίκοι και προπονηταράδες είμεθα εξ απανέκαθεν

Ό,τι μαλακία θες δε θες ν ακούσεις περί ανασκαφής στην Αμφίπολη, θα βρεις κι έναν μαλάκα άσχετο ή σχετικά σχετικό, ντόπιο ή ξένο, επώνυμο , ανώνυμο ,διάσημο, άσημο, έξυπνο, ή βλάκα καλή ώρα, να σου την αμολήσει.

''Δώστε μας ρε μάγκες ολίγη δημοσιότης και πάρτε μας την ριμάδα την ψυχή να πούμε''

Βιβαίους και δεν μας αρκούν οι ντόπιοι επαΐοντες ,δι ό και κάνουμε εισαγωγαί.

Απ ούλα τα μέρη του κόσμου κι ανάθεμα αν οι μισοί απ ούλους ετούτους που πιάσασι μετερίζια σε κανάλια , εφημερίδες, ραδιόφωνα κι όπου αλλού διάολο θές, κατέχουν κατά που πέφτει η Αμφίπολη. Αλλά την άποψη τους θα μας τη χώσουν στα μούρη θέμε δεν θέμε, σωστή λάθος, σχετική άσχετη, συνεπικουρούντων και των ΜΜ παπαγαλακίων έτσι ώστε και μπάχαλο να γενεί και άκρα να μη βγάλουμε εμείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι και να πέσει και κάνα κονόμι σε ΜΜΕ και μη κοράκια.

''Μάθανε πως γαμιόμαστε πλακώσαν κι απ τη Σάμο'' ένα πράμα δηλαδής

Με το που έσκασε η μπόμπα περί της σημαντικότης της ανασκαφής, τσουπ!! νάσου τον πρωθυπουργό Αντώνη ,όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, να προλάβει να εκμεταλλευτεί το γεγονός (Ρε λες να μας κάτσει κάνας Μεγαλέξανδρος και να μείνουμε στην ιστορία? Ασε δε που μπορεί να κονομήσουμε και καμιά τετραετία έξτρα που αλλιώς δεν την βλέπουμε ούτε με το μακαρόνι... θα σκεύηκε)

Πήγε κει πέρα μάχα μάχα , σκάβετε μάγκες, βαράτε τον κασμά μπας και προλάβουμε να κάνουμε κάνα σώου στην ΔΕΘ και σωθούμε.


Έχωσε και στο σβέρκο των εκεί αρχαιολόγων την ΓΓ πολιτισμού να βοηθά λέει και να επιλύει άμεσα τα προβλήματα (ίσα ρε !!) καργάρισε και την γνωστή τηλεμαϊντανό Παναγιωταρέα ''υπεύθυνο επικοινωνίας , ''επικενωνιολόγος ''ξαναλέει, άμισθη όμως ε ? διαμονή, καφέδες, ντερλικώματα, σούρτα φέρτα απ την τσέπα της ? Αρωτώ. Πάρε και μια τριμελή επιτροπή ''διά τους τύπους'' κι άντε συ να δουλέψεις με ένα τσουβάλι κρατικοδίαιτους μανδαρίνους στην κεφάλα σου που το μόνο που ξέρουν να κάνουν προφανώς είναι λοβιτούρα , τζετρτζελές και μπελιάς στο κεφάλι.

Ο Αντώνης όμως παρ ότι τους έβαλε κει, δεν τους ακούει .

Αμ τι τους έβαλες τότενες ρε Καραμπίνη? περί ομορφιά ?

Αυτός μόνο την ανασκάφτρια ακούει , λέει και μείς τον πιστέψαμε. Γιατί όχι? λέγει ψέματα ποτέ του αυτό το παιδί?

Απουτές.

Αργεί όμως πολύ το πράμα ρε γαμώτο .

Θα τους προλάβει άραγες κυβερνήτες ο μακαρίτης της Αμφίπολης , όταν με το καλό τον ξεπαραχώσουν ή τους βλέπω ομού με τον χονδρό, (με παντελόνια κάτω αλλά Καμένου), τρεχάτους τον κατήφορο να γλυτώσουν τις κατραπακιές που θα πίπτουσι ως σύγνεφο στα καλοταϊσμένα σβέρκα τους ένεκα πεπραγμένων.

Η φήμη πάντως που κεκλοφορεί στα πέριξ πως ο Μπέννυ πήγε πρώτος πρώτος στον τάφο να καρπωθεί την δημοσιότης και πως πάνω στην πρεμούρα του φράκαρε στην είσοδος , πήρε σβάρνα τις δυο σφίγγες , τις πέταξε κάτω με αποτέλεσμα να σπάσουν φτερά και κεφάλια, ελέγχεται ως τουλάχιστον κακοήθης.

Όχι αυτός μάχεται ως άλλος Λεωνάιντας (στο ολίγον τι πιο ευτραφές) στα εξωτερικά και σώζει, συνεχώς, αβέρτα κουβέρτα μιλάμε, τη χώρα. Ναι!!! ναι!!! κι εμάς μαζί. Α!! το δίκιο, δίκιο.

Όχι ούτε ο Κωστάκης πήγε ακόμα κει πάνω , παρ ότι της περιοχής. Κάνει συνεχείς στάσεις στις ταβέρνες από Αθήνα ως Αμφίπολη να κατευνάσει τη λιγούρα του .

Κάποια στιγμή θα αφιχθεί κι αυτός. Τι διάλο. (Κάντε τον πρόεδρο ρε παιδιά!!! Είναι ο ιδανικός κηφήνας επιτέλους!)

Ο Γιωργάκης?

Όχι, ούτε αυτός πήγε. Εξ άλλου είναι πολίτης του κόσμου. Με ανόητους τοπικισμούς και παρωχημένους ασύμφορους εθνικισμούς θα ασχολούμεθα τώρα? Εξ άλλου έχει ομιλίες you know στα διάφορα universities και instintutes all over the world.

Τι είχαμε και το χάσαμαν!!!!!Τι είχαμε και δεν το εχτιμήσαμαν!!!!! Αχ πού μυαλό σ αυτή τη χώρα!!!!

Αμολήθηκαν το λοιπόν κυβερνώντες στα κανάλια και ως συνήθως μαλακιζόμενοι, πιπίλισαν κάτι περί αποδείξεων της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Μου γύρισαν τα μάτια.

Τι λέτε ορέ? Τι λέτε και δεν ντρέπεστε? Τι λέτε και σας ανεχόμαστε και δεν σας χώνουμε στον κοντινότερο κάδο σκουπιδιών όπως κάναν στον μπαγλαμά τον Ουκρανό?

Τι να αποδειχτεί ρε κιαρατάδες? Το αυταπόδεικτο? Σε ποιόν ρε κουραμπιέδες? Στον Γκρουέφσκι?

Ρε ο τάφος της Αμφίπολης όσο σημαντικός κι αν είναι, που είναι ,ΔΕΝ αποδεικνύει τίποτα.

Καταλάβατε ρε μπιρμπιτσόλια τι λέω και τι εννοώ?

Ρε σεις σκοτώνεστε χρόνια ολάκαιρα να κατεβάσετε την τιμή του γάλατος και του ψωμιού κατά είκοσι αμάν αμάν λεπτά και δεν τα καταφέρνετε ,και θέλετε ν αποδείξτε κι ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική? Δεν σας τόπαν ότι αυτό αποδείχτηκε κάνα 2000 χρονάκια πριν? Κάτι σαν το Πυθαγόρειο θεώρημα ένα πράμα για να καταλάβετε. Η σαν την Ακρόπολη για να το κάνω λιανά.


Αυτά βέβαια είναι δύσκολα πράγματα για να τα πιάσουν γίγαντες του πνέματος ως ο Άδωνις ο Κεριάκος ο Μίλτος η Βούλτεψη ο Ντινόπουλος, ο Γακουμάτος και άλλοι κι άλλοι τόσοι άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενοι κυβερνώντες- τηλεαστέρες και μη .Απ την άλλη οι Συριζαίοι, ως και καλά εξυπνότεροι, δες ύφος Σκουρλέτη και θα καταλάβεις, και σαφέστατα υψηλοτέρου επιπέδου, αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας οτιδήποτε εθνικό (και άλλο τόσο ότι εθνικιστικό) και καθαρίζουν . Δεν μπερδεύονται . Καταλάβατε?

Αρχεψαν βέβαια και σκοτώνονται μεταξύ τους για την Αμφίπολη ένεκα τζερτζελές να γένεται. Από κοντά καθηγητάδες , ιστορικοί ,ερευνητές και μη, Indiana Jones και βάλε, αρχαιοκάπηλοι της περιοχής (ήρωες,!!! ήρωες!!!!) δημοσιογράφοι και δημοσιογραφούντες, πολιτικοί και πολιτικάντηδες

Τι είχες Γιάννη μου , τι είχα πάντα.

Μπάχαλο σ ούλο του το μεγαλείο και ως συνήθως

Για να μην είμαι άδικος και τα κάνω ούλα ίσωμα έχω να πω μόνο καλά λόγια για την αρχαιολόγο κερία Περιστέρη που είναι επικεφαλής της ανασκαφής καθώς και για την ομάδα της κι ούλο τον κόσμο που δουλεύει εκεί, με το κεφάλι κάτω , το μαχαίρι στην πλάτη, κι ούλους τους προαναφερόμενους στο σβέρκο. Δείχνουν να έχουν απόλυτη συνείδηση της αποστολής τους και χίλια τα εύγε. Δεν φιλοδοξώ βέβαια να κάνω τον δικεγόρο τους, μια που ούτε θέλω, ούτε μπορώ, ούτε το χρειάζονται, απλά προσθέτω κι εγώ τη με τον παρντόν μαλακία μου στις τόσες άλλες των ημερών, με την υπόσχεση να μην το ξανακάνω

Μόνο μια παράκληση από μένα τον αγράμματο Μήτσο Τούφα προς ούλους τους προαναφερόμενους (και την αφεντιά μου μέσα)

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτις και σε κανένα, περί Ελληνικότητας κλπ. Αυτά είναι αυταπόδεικτα.

Όποιος κι αν είναι ο ένοικος , έχει λιγότερη σημασία από αυτό κάθε αυτό το μνημείο.

Μακάρι να είναι ο Μεγαλέξανδρος, για πολλούς λογούς όχι της παρούσης αλλά και να μην είναι δεν τρέχει τίποτις

Σταματήστε αυτό το τουρλομπούκι της δήθεν ενημέρωσης και επικοινωνίας που μόνο κακό κάνει.

Μη χρησιμοποιείτε το μεγάλο γεγονός της ανακάλυψης για τους ιδιοτελείς μικροπολιτικούς σκοπούς σας.

Μη χρησιμοποιείτε την ανασκαφή για να κονομήσετε . Η σημασία της είναι πολύ πιο πάνω απ τα προσωπικά σας μικροσυμφέροντα.

Ας μην γενούμε ρεντίκολο έστω και για μιά φορά.

Και επιτέλους λίγη ΣΙΩΠΗ!!!!

Μετά τιμής μαγκίτες μου και καλό χειμώνα νάχουμε

Μήτσος Τούφας

ΥΓ Πάντως επειδής τυγχάνω κι εγώ ως και οι υπόλοιποι Έλληνες Ντετέκτιβ, γαμίκος και προπονηταράς (πασών των αθλημάτων) επιφανής οικονομολόγος ,ο κατέχων την μόνην αλήθειαν σεισμολόγος και τελευταίως οπωσδήποτε και αρχαιολόγος, σταματάω εδώ. Ε ας μην γίνω και δικεγόρος. Μη το παραγ....με κιόλας. Νομιζω?


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη