4 Οκτ 2014

Σήμερα 04 Οκτωβρίου 2014 διπλή γιορτή

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Σήμερα γιορτάζουμε τα 40 χρόνια από τη γέννηση της ΝΔ, αλλά και τα 5 χρόνια από την ανάρρηση του Γεωργίου Παπανδρέου του Βου στον θρόνο της Ελληνικής Τραπεζοκρατορίας.
40 χρόνια μας κυβερνούν αυτά τα καλά παιδιά που αποκατέστησαν τη Δημοκρατία στον τόπο και ...
μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι θωρακισμένη και να μην κινδυνεύει από κανέναν. Όπως δεν κινδυνεύουν όλα τα λαμόγια με τις αναρίθμητες αρπαχτές τους που έχουν στείλει σε απόγνωση τον ελληνικό λαό.
Έβλεπα προ ημερών ρεπορτάζ ενός βοθροκάναλου από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Ένας νέος 30-35 ετών διεκτραγωδούσε την οικονομική του κατάσταση και περιέγραφε με μελανά χρώματα τον αγώνα του για να ζήσει την τετραμελή οικογένειά του με € 700/μήνα. Τον φαντάστηκα να υπηρετεί στον στρατό. Κάπου στον Έβρο ή στη Χίο ή στη Λήμνο θα την είχε βγάλει. Άγρυπνος φρουρός των συνόρων, ώστε να μην κατηφορίσουν οι οχτροί κατά μπιντέ μεριά και αφανίσουν την ελίτ τη χώρας. Δεν πρέπει να ήταν απ’ αυτούς που παρουσιάζονται στο Πεντάγωνο, φεύγουν αυθημερόν και επιστρέφουν την ημέρα που θα πάρουν το απολυτήριο. Ούτε απ’ αυτούς που έχουν πρόβλημα στη φτέρνα με βάση επιστημονικές γνωματεύσεις έντιμων ιατρών, πιστών στον όρκο του Ιπποκράτη, και απαλλάσσονται νομίμως [πάνω απ’ όλα η νομιμότητα] των στρατιωτικών υποχρεώσεών τους, αλλά είναι πρώτες μούρες στην του βου και στις κοσμικές στήλες.
Μετά είδα άλλον ένα. Σαρανταπεντάρης αυτός. Έχει βγει στη γύρα και μαζεύει παλιοσίδερα από τους κάδους για να βγάλει ένα μεροκάματο € 15. Κι’ αυτόν τον φαντάστηκα να υπηρετεί τη θητεία του κάπου στην παραμεθόριο. Έμοιαζε για καταδρομέας στα νιάτα του. Απ’ αυτούς που λες ότι στύβουν την πέτρα με τα χέρια τους. Ίσως να υπηρέτησε και στο Νευροκόπι με -40ο. «Νοιώθω ξένος στον τόπο μου» είπε. Πόσο μεγαλύτερη ξεφτίλα μπορεί να υποστεί ένα κόμμα που κυβερνά και κάνει τον λαό να νοιώθει ξένος στον τόπο του;
Διάβασα και την ιστορία του 45χρονου Μανουσάκη που μέχρι πριν από 4-5 χρόνια είχε οικογενειακό ετήσιο εισόδημα € 40-55.000 ευρώ. Τότε πήρε δάνειο € 170.000 για να φτιάξει το σπίτι του. Εδώ και τρία χρόνια πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας [80% ανάπηρος], άρα ανίκανος για εργασία, ενώ η σύζυγός του έχει ως δημόσιος υπάλληλος μισθό € 800 λόγω των περικοπών. Έχει 5 παιδιά και προσέφυγε στο δικαστήριο με βάση τον νόμο Κατσέλη. Το Ειρηνοδικείο απεφάνθη ότι θα πρέπει να δίνει στα δάνεια € 200 και να ζουν 7 άτομα με € 600 τον μήνα.

Άκουσα και τον λόγο του αρχηγού της ΝΔ επί τη επετείω της ιδρύσεως του κώματος. Αυτός υπηρέτησε τριμηνίτης πιλάφι, αλλά τώρα σκίζει Μνημόνια, όπως παλαιότερα μερικοί έσκιζαν χασέδες για να φτιάξουν σώβρακα.
40 χρόνια, λοιπόν, αγώνων για τον τόπο. Για την πρόοδο του λαού. 40 χρόνια παλεύουν με τα προβλήματα του τόπου, αλλά άλυτα παραμένουν τα ρημάδια.
Ακόμα δεν έχουν λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, των μετεγγραφών των φοιτητών, της ύπαρξης επίορκων, παιδόφιλων, υπεξαιρετών, πλαστογράφων, εκβιαστών κ.λπ. στους κόλπους της Διοίκησης, της αποτελεσματικής δομής της ΕΛ.ΑΣ., του αν θα πρέπει να εισάγεσαι σε ΑΕΙ χωρίς να πιάνεις τη βάση, των ΜΚΟ που ληστεύουν τον μόχθο του λαού, της φοροδιαφυγής των επώνυμων, του σταθερού συστήματος εκπαίδευσης, του σταθερού φορολογικού συστήματος, της άκριτης αντιγραφής ξένων θεσμών με το αιτιολογικό ότι «παντού έτσι γίνεται», της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, της πάταξης της φοροδιαφυγής και των επίορκων εφοριακών, της εξαφάνισης της διαφθοράς στα Δασαρχεία, στα Πολεοδομικά Γραφεία και στους Δήμους, του σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, της καθυστέρησης ανάθεσης έργων και προμηθειών, ώστε να «παρίσταται ανάγκη» απ’ ευθείας αναθέσεων, για να εκτελεσθούν εγκαίρως τα έργα και οι προμήθειες από τους «ημετέρους», της αυθαίρετης δόμησης, του «σπασίματος» των έργων και προμηθειών σε μικρά ποσά, ώστε να ανατίθενται απ’ ευθείας [=χωρίς διαγωνισμό] στους κολλητούς, της άνευ προβλημάτων λειτουργίας του taxisnet, για το οποίο έχουμε πληρώσει ένα σκασμό λεφτά τα τελευταία 20 χρόνια, της αδιάλειπτης συγκοινωνιακής σύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και της ηλεκτροδότησης των νήσων, της άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης σοβαρών κρίσεων που πλήττουν συχνά τη χώρα, ιδία μετά από ισχυρούς σεισμούς.
Αυτοί οι ίδιοι έβαλαν τους εαυτούς τους στο απυρόβλητο με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τις διατάξεις που ψηφίζουν τη μία μετά την άλλη* για τη νομιμοποίηση παράνομων δαπανών και μας μιλάνε τώρα για νομιμότητα και ευημερία. Έχουν αμολήσει τα κομματόσκυλα να μας πείσουν ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί, θα είχαμε εφτά φορές πιο πολλούς αυτόχειρες. Αν δεν ήταν αυτοί, θα είχαμε 7.000.000 ανέργους αντί 2.000.000. Αν δεν ήταν αυτοί θα ήμασταν όλοι κάτω από ή στο όριο της φτώχιας, ενώ τώρα είμαστε μόνον 6.000.000. Όπως οι στρατηγοί που θυσιάζουν στη μάχη 100 στρατιώτες για να σώσουν 5.000. Αλλά οι στρατηγοί σώζουν 5.000 ζωές οπλιτών, δεν θυσιάζουν 100 στρατιώτες για να σώσουν το Επιτελείο και την Επιμελητεία του. Ούτε, βεβαίως, για να σώσουν την άπληστη ληστρική νομενκλανούρα των κωμάτων και της διαπλοκής των μετόπισθεν.
Και το κερασάκι: η τρόικα εμμένει ότι απομένουν 1000 προαπαιτούμενα για να πάρουμε την επόμενη δόση μας. Χίλια προαπαιτούμενα; Τί σκατά κάνουν 40 χρόνια και τα γιορτάζουν κιόλας;

Σωτήριος Καλαμίτσης - φάντασμα του παρελθόντος και σειρήνα του λαϊκισμού
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
*Η πιο φρέσκια 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη