12 Οκτ 2014

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ – ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΚΗΣ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΑ σε…24 ΩΡΕΣ !

του Βλάση Γωγούση

Το διάβαζα και δεν το πίστευα !
Επικοινώνησα με τον …πρωταγωνιστή του τροχαίου , τον φίλο μου ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και – με την άδεια του - σας το περιγράφω :


Έξω απ το Ζάλτσμπουργκ ( Αυστρία) ο Ευάγγελος τρακάρισε με το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού νεαρών Γερμανών.
Το Δικαστήριο - θέλετε πιστέψ‘τε το , θέλετε όχι – έγινε αυθημερόν πάνω στην άσφαλτο , δίπλα στον δρόμο για την ακρίβεια !.

Για πριν πενήντα χρόνια μιλάμε !

Συγκεκριμένα:
Μισή ώρα μετά το τηλεφώνημα που έκανε ο Γερμανός τροχονόμος που είχε ασχοληθεί με την σύγκρουση , ήρθε ένα αυτοκίνητο ( ένα ειδικώς διαμορφωμένο μικρό VAN ) με τρία άτομα .
Ήταν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ο Γραμματεύς και ο Εισαγγελεύς !!!!
Αφού ενημερώθηκαν από τον τροχονόμο, αφού άκουσαν τον Έλληνα και τον νεαρό Γερμανό οδηγό, έκαναν μια βόλτα γύρω από τα αυτοκίνητα, είδαν τα φρεναρίσματα πάνω στον δρόμο, συνεδρίασαν ( μέσα στο αυτοκίνητο ) και αποφάνθηκαν :

“ Beide schuldig sind “ = και οι δύο είναι ένοχοι ( υπαίτιοι) !

Χωρίς μάρτυρες ( ή ψευδομάρτυρες που αλιεύονται πολλές φορές έξω από τα Ελληνικά δικαστήρια και χαρτζιλικώνονται για να καταθέσουν για κάτι που δεν είδαν !).
Και όταν λέμε δικαστήρια στην Ελλάδα , εννοούμε δικαστήρια που συνεδριάζουν 2 ή 3 χρόνια μετά το ατύχημα !)

Θέλετε και τη συνέχεια;;

Ο φίλος μου ο Παπαναστασίου , αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική εταιρία του ζεύγους την άλλη μέρα και ο Γερμανός από την ασφαλιστική εταιρεία του συμπατριώτη μας επίσης την άλλη μέρα !
Αυτά γινόντανε πενήντα χρόνια πριν στη Γερμανία καθώς και σ` άλλα προηγμένα κράτη.
Εμείς καραδοκούσαμε από τότε φίλοι μου, να δούμε πως λειτουργούν οι νόμοι σ‘ αυτά τα κράτη, πως διασκεδάζουν οι κάτοικοί τους, τι τρων , τι πίνουν , πως κινούνται ( για να τους αντιγράψουμε, να γίνουμε και μεις πολιτισμένοι και ….μοντέρνοι !

Και…...γινήκαμε !:

Γέμισε ο τόπος MARLBORO και ΤΖΙΝ και ΒΟΤΚΑ και ΟΥΪΣΚΥ!
Πετάξαν τα φουστάνια οι κορασίδες και φόρεσαν τα ΤΖΙΝ τα…ξεσκισμένα, εκατομμύρια αυτοκίνητα και δίκυκλα και PORSCHE και…. FERRARI !
Η ράτσα μας, η ράτσα η καστανομελάχρινη , μεταμορφώθηκε σε στρατιές ξανθών -…μαϊμού και η κατακαημένη η γλώσσα μας – η γλώσσα του Ελύτη η Ελληνική - ταλαιπωρείται αφάνταστα από χιλιάδες Μπρέϊκ και ο.κ.εϊ και πάνελ και μάνελ και δεν συμμαζεύεται

Κατά τα άλλα, ξεκινάει το μετρό τον …περασμένο αιώνα και η κορδέλα θα κοπεί όταν οι Ευρωπαίοι θα κινούνται με ελικόπτερα..... ατομικά ( κάθισμα, έλικας, και..ζώνη ). !

Αθάνατη Ελλάδα !

Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Διάβασε πριν το δημοσιεύσω η θυγατέρα μου , η δικηγόρος, το άρθρο και μου είπε :
:
« Εάν το δημοσιεύσετε μπαμπά , ΔΕΝ θα μιλήσουμε ξανά ! »
( Θα μείνουν - σκέφθηκε - αυτή κι`οι άλλοι νομικοί - χωρίς….δουλειά !).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη