6 Οκτ 2014

Ανακοίνωση Συλ. Εργαζ. Δ.Θεσ/νίκης για αναθεώρηση της απόφασης της διοίκησης Μπουτάρη σχετικά με την "αξιολόγηση"

Δείτε την ανακοίνωση:

Θεσσαλονίκη, 2-10-2014. Αρ.Πρωτ: 2458
ANAKOINΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 29-9-2014, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, συνεπικουρούμενος και από άλλα μέλη της Διοίκησης, όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και την παράταξη ''Θεσσαλονίκη Εντάξει” του Καλαφάτη, που συμφώνησε απόλυτα, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο Ν.4250/2014, για τη δήθεν “αξιολόγηση” των εργαζομένων και τον “επανέλεγχο” των Συμβάσεων Αορίστου Χρόνου.
Οι προεκλογικές μάσκες της Διοίκησης, για αντίσταση σ' έναν άδικο Νόμο, έπεσαν, και η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μη εφαρμογή του Νόμου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πετάχτηκε στα σκουπίδια!

Προβοκατόρικα ο Γιάννης Μπουτάρης ταύτισε το θέμα του “επανελέγχου” των Συμβάσεων Αορίστου Χρόνου, με τον έλεγχο που γίνεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου για τα πλαστά δικαιολογητικά. Ταυτιζόμενος απόλυτα με τη συγκυβέρνηση, χρησιμοποίησε τα επιχειρήματά της, για να δικαιολογήσει την αναθεώρηση της στάσης της Διοίκησης.
Η δήθεν “αξιολόγηση” και ο “επανέλεγχος” των συμβάσεων στόχο έχουν να οδηγήσουν σε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, γεγονός που δεν το κρύβει η Κυβέρνηση.
Ο Γιάννης Μπουτάρης και η Διοίκησή του, στηρίζουν ξεκάθαρα την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης. Άλλωστε, κυβερνητικά κόμματα τους υποστήριζαν για να εκλεγούν ξανά, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την τροπολογία, για να μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Δήμαρχος.
Ο υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων Γιάννης Μπουτάρης δεν κρύβει τους σκοπούς του, γι' αυτό και η τόσο μεγάλη προβολή από τα Μ.Μ.Ε., που έχουν στα χέρια τους μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβοι.
Τη “νομιμότητα”, η Διοίκηση Μπουτάρη, όταν “χτυπιούνται” η σταθερή εργασία και τα όποια δικαιώματα των εργαζομένων έχουν απομείνει, δεν την εφαρμόζει, όπως π.χ. για την Υγιεινή & Ασφάλεια των εργαζομένων, που φαίνεται και από το τραγικό ατύχημα που κατέληξε στο θάνατο ενός συναδέλφου.
Επίσης, αρνείται να προχωρήσει σε κρίσεις Προισταμένων των Υπηρεσιών και έχει “διορισμένους” , κ.α..
Υποκριτικά, ο Γιάννης Μπουτάρης και η Διοίκησή του, μιλάνε για έναν “κακό” Νόμο, που όμως θα εφαρμόσουν!
Προτείνουν μια άλλη “αξιολόγηση” εργαζομένων και Υπηρεσιών, που όμως θα έχει τα ίδια αποτελέσματα: απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις!

Συνάδελφοι,

Με Νόμους έχουν τσακίσει τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας!

Το Νόμο για την “αξιολόγηση” και τον ¨επανέλεγχο “ των Συμβάσεων κανένας Μπουτάρης, καμία Κυβέρνηση, κανένας νέος “σωτήρας” δεν πρόκειται να τον καταργήσει. Θα τον καταργήσουν μόνο οι εργαζόμενοι με τη δράση τους και τον αγώνα τους.
Ο αγώνας ενάντια στην “αξιολόγησή” και τον “επανέλεγχο” των Συμβάσεων είναι αγώνας για προσλήψεις προσωπικού, αγώνας για Δήμους με Υπηρεσίες με πραγματικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.

- Να καταργήσουμε το Νόμο τους στην πράξη.

- Καμία συμμετοχή στη διαδικασία “αξιολόγησης”.

- Ακόμα πιο δυναμικά να μπλοκάρουμε τη διαδικασία
“επανελέγχου” των Συμβάσεων Αορίστου Χρόνου.

ΤΟ Δ.Σ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη