6 Οκτ 2014

Τι είδα σήμερα στον τόπο του δυστυχήματος της Βέροιας

Σήμερα στην καθιερωμένη διαδρομή για το ιατρείο στην Εγνατία Οδό διαπίστωσα τα εξής:

Στα 15 χιλιόμετρα αλλά και στα 8 χιλιόμετρα πριν το σημείο που συνέβη το χθεσινό τροχαίο υπήρχαν φωτεινές επιγραφές που προειδοποιούσαν τους οδηγούς για έργα στο συγκεκριμένο σημείο. Στο σημείο σήμερα καθάριζαν τα χθεσινά αποκαΐδια.
Στο σημείο βρισκόταν βαν της Τροχαίας με δύο τροχονόμους εντός του βαν, ψιχάλιζε, λογικότατη η στάση τους.
Δύο υπάλληλοι με κόκκινες σημαίες προειδοποιούσαν για να μειώσουμε ταχύτητα.
Το σημείο όπου έγινε το τροχαίο φαίνεται από απόσταση δύο χιλιομέτρων οπότε εύκολο στον Ρουμάνο οδηγό να αντιληφθεί το μποτιλιάρισμα.
Αν ο Ρουμάνος οδηγός διαπίστωσε ότι δεν έπιαναν τα φρένα του από τα διόδια του Πολυμύλου, απόσταση 25 χιλιόμετρα πριν το τραγικό σημείο όφειλε να ακινητοποιήση το φορτηγό του. Τα 25 χιλιόμετρα είναι κατηφορικά εκτός δύο χιλιομέτρων στο μέσο της διαδρομής που είναι ανηφόρα οπότε άνετα θα μπορούσε να το ακινητοποιήσει.
Προτίμησε να το αφήσει να κυλήσει στην κατηφόρα και να το ακινητοποιήσει στην επίπεδη ευθεία αμέσως μετά τον κόμβο της Βέροιας.
Προτίμησε να μην το ρίξει στους πλαϊνούς τοίχους που βρίσκονται δεξιά του δρόμου για να μην τρακάρει το φορτηγό του και τον διώξει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας.
Όχι, δεν πρέπει να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά με δόλο.
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια πρέπει να κατηγορηθούν οι υπεύθυνοι της ανάδοχου εταιρίας, η Εγνατία Α.Ε. και η Τροχαία Βεροιάς.

Εχθές χάθηκαν 5 ζωές, ένας από αυτούς ήταν νοσηλευτής στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης, ο υπεύθυνος λόχου των οπλιτών ιατρών.

Α.Θ. 
Ιατροδικαστής
(στο f/b)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη