13 Οκτ 2014

Ποιος μητροπολίτης της Κεντρικής Μακεδονίας, έθεσε παρανόμως σε αργία ιερέα;

Αναμένεται να γίνει μεγάλος χαμός στον εκκλησιαστικό κόσμο.
Η είδηση και οι καταγγελίες άρχισαν από χθες να διαδίδονται από στόμα σε στόμα και εδώ και λίγη ώρα άρχισαν να εμφανίζονται συνθηματικά σε θρησκευτικά ιστολόγια.

Για όσους καταλαβαίνουν ή γνωρίζουν κάτι παραπάνω, ένας δεσπότης (της κεντρικής Μακεδονίας)-με απέραντη έπαρση, αποκλεισμένος όπως οι περισσότεροι δεσποτάδες στο γραφείο του με τους αυλοκόλακές του και με την εικονική ασφάλεια που νομίζει ότι του εξασφαλίζουν οι πολιτικοί φίλοι του- τόλμησε τελικά και άναψε το τσακμάκι.

Αλλά για κακή του τύχη δεν ξέρει τι θα προκαλέσει αυτή η πυρκαγιά.
Η φλόγα άναψε. Ετοιμαστείτε για εξελίξεις που δεν θα περιμένατε ποτέ. Μέρα με τη μέρα η φλόγα θα ανάβει και θα επεκτείνεται και κάθε προσπάθεια να τη σβήσει θα τη φουντώνει ακόμη περισσότερο. Το λάθος έγινε. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές

Και μην ξεχνάτε: Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Τσαουσέσκου δεν έπεσε ούτε από δεξιούς Ρουμάνους ούτε από τη Δύση. Έπεσε όταν πήγε να αδικήσει έναν σεβάσμιο ιερέα.

Και για όσους δεν ξέρουν την ιστορία:
"Την ίδια ημέρα ταραχές ξέσπασαν στην πόλη Τιμισοάρα στην Τρανσυλβανία, όταν ένας ουγγρικής καταγωγής πάστορας, ο υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λάζλο Τόκες, (László Tőkés) αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή μετάθεσής του σε άλλη ενορία, που είχε εκδώσει ο τοπικός επίσκοπος μετά από απαίτηση της κυβέρνησης. Ο Τόκες βρήκε καταφύγιο στην εκκλησία του, όπου αμέσως συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος Ρουμάνων και Ούγγρων, αποφασισμένο να τον προστατεύσει. Τότε ανέλαβε δράση η Σεκουριτάτε. Οι άνδρες της άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον των διαδηλωτών, σκοτώνοντας περίπου εκατό άτομα.

Στις 20 Δεκεμβρίου, 50.000 άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της Τιμισοάρα. Όμως, τα στρατιωτικά τμήματα που στάλθηκαν για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές έλαβαν το μέρος τους." η συνέχεια εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2013/12/1989.html

Αναγνώστης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη