27 Οκτ 2014

Ο Αλέξης και ο Μαθουσαλίξ

Πρόσφατα είχα γράψει πως οι λαλίστατοι πολιτικοί, ένθερμοι υποστηρικτές του αντιμνημονίου, ενόψει της ενδεχόμενης πρόωρης διακοπής της δανεικής σύμβασης, έχουν ΜΟΥΓΚΑΘΕΙ.


Ρωτούσα λοιπόν, εάν συμφωνεί ή όχι ο Αλέξης με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης (η οποία εντάσσεται βεβαίως στην σκοπιμότητα της πολιτικής επιβίωσης της πέραν του Φεβρουαρίου 2015) και αν την συμπεριλαμβάνει σε όσες συμφωνίες δεν σκοπεύει αναγνωρίσει, άπαξ και εκλεγεί πρωθυπουργός.

Το ερώτημα αυτό ήταν βεβαίως ρητορικό. Η αμηχανία της αντιπολίτευσης είναι πρόδηλη αποκαλύπτοντας την δυσαρέσκεια και απογοήτευση της, καθώς θα στερηθεί δύο απαραίτητα ''όπλα'' : Τα ζεστά, μυρωδάτα ευρωπουλάκια, προϊόν ΣΚΛΗΡΩΝ και ΑΔΙΚΩΝ μνημονιακών πολιτικών και την ’δόξα’’ του Μνημονιοκτόνου.

Ίσως ο Alexis σκέφτηκε πως θα μπορούσε να κρυφτεί πίσω από τους σκληρούς των αγορών, οι οποίοι έδειχναν να γκρεμίζουν την απέλπιδα προσπάθεια του Σαμαρά. Και ενώ πολλοί ακόμα απολαμβάνουν την σφαλιάρα αυτή στον Αντωνάκη, ίσως απλά να πρόκειται για μία συνειδητή επιλογή από πλευράς Ε.Ε.

Όπως γράφει σήμερα το dealnews, φαίνεται πως έχει επέλθει συμφωνία σχετικά με την περίφημη προληπτική πιστωτική γραμμή, που με λίγα λόγια λέει πως η μεν θέσπιση της δεν θα συνδέεται με κάποιου είδους μνημόνιο η δε ενεργοποίηση της (δηλαδή άπαξ και ζητηθεί δανεισμός), θα προϋποθέτειι κάποιου είδους νέο μνημόνιο.

Με λίγα λόγια, η παρούσα κυβέρνηση, κακήν κακώς, μας βγάζει πράγματι από το μνημόνιο. ‘’Καταφέρνει’’ όμως και κάτι ακόμα. Εξασφαλίζει και έναν κουμπαρά για την νέα επερχόμενη αντιμνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Μόνο που αυτός ο κουμπαράς, για να σπάσει θα πρέπει πρώτα να πέσουν ‘’υπογραφές’’.

Μήπως λοιπόν αυτό έχει κατά νου ο Μαθουσαλίξ (Γλέζος) όταν λέει ότι δεν πρέπει να αποδεχτεί ο Σύριζα το μπόνους των 50 εδρών ;;
Μήπως στον Σύριζα γαργαλιούνται με την ιδέα να παραμείνουν στην αντιπολίτευση, ακόμα και αν πάρουν την πρωτιά ;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη