6 Οκτ 2014

Για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Γρεβενών

Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με την επιφανειακή επικαιρότητα, αλλά με αγωνίες και οδύνες στο χώρο του κοινού μας σπιτιού, της Εκκλησίας.

Η εκλογή του νέου επισκόπου άφορα άμεσα και με απτό τρόπο ζώσες ψυχές, ένα ποίμνιο που πραγματικά διψά για λόγο ζωής, σε μια γωνιά του δυτικομακεδονικού τόπου με ιδιοπροσωπία. Αυτές οι τυχόν ιδιομορφίες πρέπει να διαγνωστούν, να εισακουσθεί ο λαός του Θεού και τα προβλήματά του– κατά ουσιαστική εφαρμογή του συνοδικού συστήματος.
Σε μια γη που θέλει ιδιαίτερη φροντίδα, ο αμπελουργός οφείλει να σκύψει με συμπόνια, ευθύνη και αγάπη πραγματική πάνω από τον αμπελώνα που θα του εμπιστευθούν. Με κόπο και ευαγγελικό δυναμισμό θα κληθεί να «μαρτυρήσει» Ανάσταση Χριστού και να φέρει το χαρούμενο μήνυμα του Ευαγγελίου.
Δεν αναμένουμε διευθυντή διοικητικής υπηρεσίας, ούτε διεκπεραιωτή θρησκευτικών εκδηλώσεων και τελετών. Αναμένουμε ποιμένα που θα δώσει χαρά, προοπτική και ελπίδα. Να οργώσει τον τόπο δυναμικά και να βρεθεί δίπλα στους νέους. Να ζωντανέψει ενορίες και να πονέσει τον σύγχρονο άνθρωπο μιλώντας τη γλώσσα του παρόντος.
Γράφουμε μονάχα με πραγματική έγνοια και ζητούμε να ληφθεί υπ’ όψη ολόκληρο το εκκλησιαστικό σώμα της Μητρόπολης Γρεβενών και οι ουσιαστικές ανάγκες του.

ΧΡΟΝΙΚΑ

δείτε και: 

10 ΙΟΥΛ 2014


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη