13 Οκτ 2014

Τελικά τι πρέπει να κάνει ο άντρας ο σωστός; Να βαδίζει μπροστά, πίσω ή δίπλα από τη γυναίκα;

Με αφορμή τον έντονο διάλογο που αναπτύχθηκε στο άρθρο της Κατερίνας  (που σημείωσε πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα!), για την περίπτωση της Μαρίας Μπακοδήμου και του συνοδού της, που προπορεύεται, ανατρέξαμε σε online εγχειρίδια Savoir Vivre, για να δούμε τι πρέπει να κάνει ο άντρας ο σωστός. Δείτε τι λένε οι "ειδικοί" :


Σε όλα τα εγχειρίδια -κυρίως Γαλλικά- αναγράφεται ότι ο άντρας πρέπει να είναι πάντα μπροστά από τη γυναίκα. Να προπορεύεται. Όχι επειδή είναι ανώτερο ον, αλλά για πρακτικούς λόγους: Στο κατέβασμα από σκάλες για να προστατεύσει την κυρία από πέσιμο και στο ανέβασμα, για να μην μπανίζει τα οπίσθιά της !


Έχουμε αντιρρήσεις!
Διότι, 
  • αν όντως η κυρία πέσει στο κατέβασμα, ο προπορευόμενος άντρας θα τη νοιώσει να τον σπρώχνει κι αυτόν και θα πέσουν και οι δυό μαζί.
  • στο ανέβασμα πάλι, αν ο κύριος προπορεύεται (όπως στη φωτογραφία) και η κυρία που έρχεται από πίσω πέσει, ο άντρας δεν θα πάρει χαμπάρι !
  • Όσο για το επιχείρημα "να μην κοιτάζει ο άντρας from below" θα ήταν σοβαρό για τη δεκαετία του ΄30. Το 2014, αυτοί που κοιτάζουν οπίσθια είναι ...οι γυναίκες ! Για όσους δεν το ξέρουν, το σημείο που μαγνητίζει το βλέμμα μιας γυναίκας είναι τα οπίσθια του άντρα !


Οπότε, επιλέγουμε το ελληνικό savoir-vivre: Δίπλα-δίπλα .

Νομίζουμε ότι την οριστική απάντηση πρέπει να δώσει η ίδια η Μαρία Μπακοδήμου στην εκπομπή της στο STAR. Να μας λύσει κι εμάς τα ταγάρια την απορία δηλαδή...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη