2 Οκτ 2014

"Να αγοράσουν οι καταπατητές τα οικόπεδα του Δημοσίου"

Μία πρόταση για να αποκομίσει το δημόσιο κέρδος από μαι ούτως ή άλλως χαμένη ιστορία προτείνει η αναγνώστρια του TAXALIA. Μ.Μ. Σας την μεταφέρουμε:


Τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων από καταπατημένα ακίνητα

Στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδαυπάρχουν οικόπεδα τα οποία κατέχει είτε η Κτηματική Υπηρεσία είτε η Πρόνοια. Τα περισσότερα από αυτά τα οικόπεδα έχουν καταπατηθεί εδώ και πολλά χρόναι από ιδιώτες οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν χτίσει μέσα σε αυτά ή τα χρησιμοποιούν αλλιώς. 

Το κράτος αφού ούτως ή άλλως δεν τα χρησιμοποιεί και είναι εντελώς χαμένο από αυτή την υπόθεση, αφού ούτε τα αξιοποιεί ούτε έσοδα έχει από αυτά, μπορεί να τα πουλήσει στους καταπατητές στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας. Έτσι και εκείνοι θα είναι νομικά καλυμμένοι ως ιδιοκτήτες και το κράτος θα λάβει χρήματα από την αγοροπωλησία αλλά και από την φορολόγηση των ακινήτων αυτών.

Στο παρελθόν έχει εξαγγελθεί δύο φορές το μέτρο αυτό διά του τύπου όμως οι εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά (τελευταία ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο). Το μέτρο αυτό πρέπει να το δουν σοβαρά οι πολιτικά αρμόδιοι αφού και κέρδος στο κράτος θα αποφέρει και θα ελαφρυνθούν οι υπόλοιποι πολίτες.

Σχόλιο taxalia: το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις 2 Μαϊου. Τι έγινε όμως τελικά δεν μπορούμε να μάθουμε. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη