14 Οκτ 2014

Forest GAP

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο άνθρωπος δεν υπάρχει! Κάποτε το έπαιξε πρωθυπουργός και 156 παλαμοκρούστες τον ακολουθούσαν σε κάθε καταστροφικό για την πατρίδα βήμα του. Μετά, τ’ αφεντικά κουράστηκαν και ...
τον αντικατέστησαν με τον Λουκά και εκείνον με τον Αντώνη. Οι ίδιοι παλαμοκρούστες χειροκροτούσαν τον Λουκά, ένιοι δε εξ αυτών χειροκροτούν τώρα τον Αντώνη. Ο κάλος έχει απλωθεί από το κεφάλι μέχρι τις παλάμες.
Ο ΓΑΠ απτόητος ταξιδεύει ανά την υφήλιο και διδάσκει [τρόπος του λέγειν]. Δεν έχει σημασία τί! Πληρώνεται κιόλας. Τίποτε δεν τον ταράζει από όσα συμβαίνουν γύρω του. Ούτε βέβαια και τον τρομάζει. Είναι και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χωρίς να είναι Πρόεδρος κόμματος. Σαν να μην άλλαξε τίποτε στο κόμμα του.
Προχωράει απτόητος. Δεν καταλαβαίνει τί τρέχει γύρω του. Κάποιος Ελενόπουλος μιλάει πού και πού για λογαριασμό του.
Είναι σοσιαλιστής με βούλα. Τρέχει παντού. Κι’ όταν κινδυνεύει η πατρίδα, επαναπατρίζεται και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά τα λοιπά τελεί εν μονίμω αδεία από τη Βουλή.
Θα επανεκλεγεί και θα ματαξαναεπανεκλεγεί χωρίς την παραμικρή προσπάθεια, αρκεί το κόμμα του να εκλέξει ένα βουλευτή. Η φύση συνωμοτεί υπέρ του. Νομοτελειακά. Εκείνος αρκεί να υπάρχει κι’ εμείς τα ζωντανά το ίδιο για να τον τιμάμε με την ψήφο μας.
Ξαναέβλεπα την ταινία Forest Gumb και ο κεντρικός ήρωας μού τον θύμιζε όλο και πιο πολύ! Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ τυχεροί που δεν τους αποσπά τίποτε την προσοχή, η οποία είναι στραμμένη στα ασήμαντα, στα ευτελή, στα ουτιδανά. Εκατομμύρια άλλοι είναι πολύ άτυχοι που δίνουν σημασία στη σπουδαιότητα της λεπτομέρειας.
Κατά τα λοιπά ο ΓΓ του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης συνέστησε σοβαρότητα, χωρίς την οποία είναι αδύνατον να λυθούν τα προβλήματα του λαού. Είναι αστείο, υπαινίχθηκε, να συζητούμε για προσπάθειες των γνωστών-άγνωστων να εξαγοράσουν με χρηματισμό ή εκβιασμό βουλευτικές ψήφους, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας. Το ΣΔΟΕ να ΄ναι καλά και τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων χωρίς φορολογική ενημερότητα. Όχι και να πληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα, για να κάνουμε μια εξυπηρέτηση!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη