15 Οκτ 2014

The shit hit the fan

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Αυτός είναι ο αγγλοσαξονικός ιδιωματισμός που μετέφεραν κατά παράφραση οι ξενολάγνοι στην ελληνική πραγματικότητα ως «ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα». Η αγγλοσαξονική έκφραση σημαίνει ότι μία άσχημη κατάσταση διογκώθηκε και εξαπλώθηκε τόσο πολύ που χτύπησε πάνω ...
στον ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα να διασκορπισθεί παντού, άρα να γίνει γνωστή σε ευρύ κύκλο, και να ξεφύγει από κάθε έλεγχο συμπαρασύροντας όλους εκείνους που ήταν αναμεμειγμένοι σ’ αυτήν.

Είπε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, επειδή αναμασά τις φήμες περί χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τούτο σημαίνει ότι τους πήρε όλους τους ανεξάρτητους η μπάλα, ενώ αυτό δεν είναι πρέπον. Όφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι ο κ. τάδε έπιασε τόσα για να ψηφίσει για Πρόεδρο. Ή ότι ο δείνα εκβιάσθηκε από το ΣΔΟΕ για τον ίδιο λόγο.

Ως φαίνεται, από τη λάσπη πιτσιλίσθηκε και η κ. Ευτέρπη, η οποία διέταξε ανυπερθέτως έρευνα για το αν αληθεύουν οι φήμες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με αθέμιτα μέσα να εξασφαλίσει την ψήφο ανεξάρτητων βουλευτών, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Πολύ καλά έκανε, ώστε να αποδοθεί το πολιτικό σύστημα άσπιλο και αμόλυντο στο εκλογικό σώμα. Βέβαια, το συγκεκριμένο θέμα κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα, όταν το πρωτοανέδειξε ο τέως Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Ν. Κωνσταντόπουλος. Τότε κανείς δεν του έδωσε σημασία. Τώρα που το ανέφερε ο Σκουρλέτης επικαλούμενος πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδος, στα πλαίσια της σφοδρής αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν είχε φτάσει στο απροχώρητο, όταν προ ετών έγραψε μία εφημερίδα ότι η Siemens έδινε δωράκια σε 153 βουλευτές. Τότε δεν ήταν η κατάσταση κρίσιμη, αφού δεν ελλόχευε κίνδυνος πρόωρων εκλογών και απώλειας της κουτάλας που ακούει στο όνομα «πολιτική σταθερότητα». Ούτε όταν ο Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έχει δει με τα ίδια του τα μάτια το payroll [sic] μεγάλου επιχειρηματία, στο οποίο ήταν ενταγμένοι 200 βουλευτές. Και τότε δεν ήταν η κατάσταση κρίσιμη, ούτε ελλόχευε κίνδυνος πρόωρων εκλογών και απώλειας της κουτάλας. Ούτε όταν ο Χριστοφοράκος κατέθεσε στη γερμανική Δικαιοσύνη ότι το 2% όλων των συμβολαίων που εξασφάλιζε η Siemens όδευε στα δύο μεγάλα κόμματα δια του μακαρίτη του Βαρθολομαίου και του κ. Γείτονα. Και τότε δεν ήταν η κατάσταση κρίσιμη, ούτε ελλόχευε κίνδυνος πρόωρων εκλογών και απώλειας της κουτάλας.

Ίσως τώρα και να χτύπησαν τον ανεμιστήρα τα σκατά. Τίποτε δεν αποκλείεται. Να δούμε αν θα αγγίξουν κάποιον από τους 25 ανεξάρτητους βουλευτές. Βέβαια, ο ελληνικός λαός αναμένει με κομμένη την ανάσα την ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης, για να ξέρει τί του γίνεται. Όπως με το $ 1.000.000 του Κούβελου, τη δίωξη Βουρλούμη, το σκάνδαλο «Γερμανός» και μερικά άλλα, ελάχιστα, που δεν θυμάμαι. Έχει εξασθενίσει πολύ η μνήμη μου.

Πάντως, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα και την κατάρτιση του Αντεισαγγελέως Εφετών κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος θα διεξαγάγει την έρευνα. Αν αποφανθεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, έτσι θάναι. Σιγά μη βρει έγγραφα και υπογραφές! Όλα είναι θέμα απόδειξης. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία; Μιλάς! Δεν υπάρχουν; Το βουλώνεις και θαυμάζεις για μία ακόμη φορά εκστασιασμένος το άμωμο πωλητικό τοπίο.

Από την άλλη μεριά δεν αποκλείω να ισχύει το the shit hit the fun. Και τούτο, διότι έχει πολλή πλάκα το όλο πωλητικό σκηνικό, το οποίο κρύφτηκε πίσω από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για να αποδείξει πόσο ηθικό και έντιμο είναι. Αλήθεια ρε παιδιά, με την υπόθεση Τσουκάτου τί έχει γίνει; Πάνε επτά χρόνια από τότε που έσκασε η σκανδαλάρα και δεν είδα φως στο τούνελ της δικαστικής έρευνας. Και να σκεφτεί κανείς ότι εκεί υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις. «Πήρα τόσα από εκεί και τα πήγα εκεί». Δεν πιστεύω να λέει ψέμματα ο Τσουκάτος. Δεν τον έχω για τέτοιον άνθρωπο τον Στρατηγό. Κάποια επίσπευση κ. Ευτέρπη μου; Κύριε Μπάμπη μου; Έτσι, λίγο πριν από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να έχουμε κάτι να λέμε εμείς οι κουτσομπόληδες.
Σωτήριος Καλαμίτσης

Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη