11 Νοε 2014

Γιατί όσοι δηλώνουν σοσιαλιστές ψοφάνε για χλιδή;

Η Πράσινη Αυγή είναι πάντα εδώ με αειφόρο προοδευτικό προσανατολισμό

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Είναι μήπως απωθημένο; Κι’ αν είναι, γιατί τόση απληστία; Tο λέω, επειδή δεν είναι μόνον ο Άκης «δημοκράτης και σοσιαλιστής». Είναι και χιλιάδες άλλοι, οι οποίοι συγκυβερνούν με τους «επάρατους» δεξιούς-ακροδεξιούς-κεντροδεξιούς που στεγάζονται στη ΝΔ. Άλλοι, χιλιάδες κι’ αυτοί, είναι ακόμη πιο σοσιαλιστές και δημοκράτες και πάνε κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά.

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές ήταν το συντροφικό μαχαίρωμα του κ. Γιάννη κατά του κ. Μπένι. Θυμήθηκε τώρα ο κ. Γιάννης ότι επί παντοδυναμίας του κ. Γιάννη, ο κ. Μπένι χάριζε δισ. στον ΠΑΟΚ για να ενισχύει την κομματική του βάση. Και τότε που γίνονταν αυτά τα χαρίσματα, ο κ. Γιάννης είχε το στόμα κλειστό, ώστε το ΠΑΣΟΚ να εξακολουθεί να είναι ενωμένο και δυνατό.

Θυμήθηκα και πρόσφατη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από την έπαυλη Ραγκούση στην Πάρο, η οποία εκμισθώνεται αντί του ευτελούς ποσού των € 2.000 ημερησίως. Μοιραίως θυμήθηκα και την προ 2 ετών αποκάλυψη του θέματος, αλλά και την αντίδραση του τότε κ. αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος μιλούσε για λάσπη και συκοφαντία εναντίον του. Αφορμή ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Μπόνους 56.000 ευρώ από τον ΟΕΚ στον Ραγκούση», και αφορούσε σε στεγαστικό δάνειο που ο ίδιος είχε συνάψει το 2007.

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε τότε: «Η δήθεν αποκάλυψη αφορά ένα καθόλα νόμιμο δάνειο, το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε ήδη με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο προϋποθέσεων. Η αίτηση για τη σύναψη του δανείου, η οποία κατατέθηκε 21 Μαρτίου 2007, όχι μόνο έγινε σε μια εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα λίγους μήνες αργότερα να αναλάβω τις ευθύνες που ανέλαβα. Ακόμη, όχι μόνο η αίτηση αλλά και ο έλεγχος για το αν και κατά πόσο αυτή πληρούσε τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, καθώς και τελικά η έγκριση και σύναψη του δανείου, έγιναν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2007, (ελάχιστες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία μου ως βουλευτή), δηλαδή την περίοδο που την ευθύνη διακυβέρνησης, άρα και τον ορισμό των Διοικήσεων των οργανισμών, είχε η Νέα Δημοκρατία. Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να αναμείχθηκε προκείμενου να ευνοήσει τη λήψη του συγκεκριμένου δανείου. Το δάνειο αυτό το δικαιούνταν η σύζυγός μου σύμφωνα με το νόμο, όπως ακριβώς όλοι οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που πληρούσαν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. …ι πισίνα ΔΕΝ υπάρχει, πισίνα ΔΕΝ διαθέτει το σπίτι και αν ποτέ το δικό μου σπίτι θα διέθετε πισίνα, αυτή θα ήταν και νόμιμη και δηλωμένη. Στην πραγματικότητα, το δάνειο αυτό αφορούσε στη μόνιμη κατοικία μου, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται σε κάποια τουριστική περιοχή του νησιού, αλλά σε ένα ημιορεινό χωριό 300 κατοίκων, όπου ζει η οικογένεια μου και πηγαίνουν σχολείο τα τρία παιδιά μου. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη των κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών μου καθηκόντων.»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ραγκούσης είχε λάβει ως τρίτεκνος δάνειο από τον ΟΕΚ το 2007, για να χτίσει σπίτι στην Πάρο και αξιοποιώντας ευνοϊκές διατάξεις του ν. 3454/2006 εξόφλησε τις υποχρεώσεις του το 2011 με έκπτωση 40%. Το δάνειο είχε ληφθεί στο όνομα της συζύγου του, συνιδιοκτήτριας της οικίας κατά 50%.

Το ποσό του δανείου ήταν € 145.000, εκ των οποίων κατέβαλε € 85.448,96 τον Φεβρουάριο του 2011 και λόγω εφάπαξ αποπληρωμής έτυχε ως τρίτεκνος έκπτωσης 40%, δηλαδή κέρδισε € 56.000.

Ωραίος ο κ. Γιάννης. Δάνειο € 145.000 τον Οκτώβριο του 2007 που δεν είχε λεφτά να χτίσει και αποπληρωμή με € 85.000 μετά από 3,5 χρόνια που είχε λεφτά να εξοφλήσει. Γουστάρω δικέ μου σοσιαλιστική δανειοδότηση για τους μεροκαματιάρηδες.

Στη συνέχεια έκλεισε ο κ. Γιάννης και οι σύντροφοί του τον ΟΕΚ, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες τρίτεκνων και μη δανειοληπτών που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν εφ’ άπαξ αφέθηκαν, άνεργοι μάλιστα όντες, να νταραβερίζονται με τράπεζες που αρνούνται να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, αφού στον τόπο τούτο υπάρχει μία και μόνη διαχρονική αξία: «Το νόμιμον είναι και ηθικόν είτε πράσινο είτε γαλάζιο» .

Σωτήριος Καλαμίτσης

Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη