13 Νοε 2014

Αυτιά τραβάτε, στην διοίκηση του ΟΑΣΘ;

Αν όχι, κάντε το τώρα – Διότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος, κακός οδηγός που αυτό του χρειάζεται – Και καλύτερα το πονεμένο αυτί παρά η καταγγελία που ετοιμάζουν σε βάρος του αρκετοί γονείς – Διότι αν γίνει, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για εκείνον

Η γραμμή 58 του ΟΑΣΘ, εξυπηρετεί το Πανόραμα, κυρίως. Με αρχή τον κόμβο που βρίσκεται στην σύμπτωση των οδών Χορτιάτη-Πανοράματος-Εξοχής και τέλος δρομολογίου την οδό Βενιζέλου.

Μια από τις στάσεις ονομάζεται «Γυμνάσιο». Βρίσκεται λίγο πριν το ξενοδοχείο Νεφέλη, ουσιαστικά πριν μπεις στο Πανόραμα. Τιτλοφορείται έτσι επειδή μικρή απόσταση από αυτήν, βρίσκονται το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πανοράματος. 



Και το μεσημέρι, όταν σχολούν οι μαθητές, πολλοί περιμένουν στην στάση για να ανηφορίσουν προς το σπίτι τους. Ή να μεταφερθούν στις αθλητικές τους δραστηριότητες ή τα φροντιστήρια. Απλό;

Νομίζετε!
Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα, τα απλά συνήθως γίνονται περίπλοκα.

Διότι ανησυχητικά τακτικά, πολλά μεσημέρια, συμβαίνει το εξής:

Ο οδηγός του αστικού ανηφορίζει προς το Πανόραμα. Βλέπει ότι στην στάση Γυμνάσιο αναμένουν πολλοί μαθητές. Και τι κάνει; Δεν σταματά αλλά προσπερνά την στάση και σταματά μετά από αρκετή απόσταση. Κατεβαίνουν όσοι επιθυμούν και, εάν τυχόν, κάποιοι γρήγοροι μαθητές τρέξουν και το προλάβουν, ακόμη και αυτούς τους απαγορεύεται η είσοδος, με το αιτιολογικό ότι πολλοί είναι ‘τζαμπατζήδες’, ότι ανεβαίνουν για μόλις μια στάση(!) και ότι δεν κόβουν εισιτήριο.

Ακόμη και εάν το τελευταίο είναι αληθές, δεν αφορά σε όλα τα παιδιά.

Ακόμη και εάν αυτό είναι αληθές, δεν μπορεί να αρνείται ο οδηγός να παρέχει υπηρεσία σε ενδιαφερόμενο αναβάτη, πριν ανέβει στο λεωφορείο!

Ακόμη και εάν αυτό είναι αληθές, κανείς δεν θα ψέξει τον οδηγό εάν ανοίξει μόνο την μπροστινή πόρτα και τσεκάρει (ως οφείλει) είτε την έκδοση εισιτηρίου είτε τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που έχουν πολλά παιδιά.

Όμως αυτό που κάνει, σηκώνει παρεξήγηση.

Διότι γεννά, πέραν της προσβολής, αναστάτωση και μεγάλο πρόβλημα, καθώς αρκετά παιδιά έχουν υποχρεώσεις αμέσως μετά το σχολείο. Με την αναμονή του επομένου, καθυστερούν. Είπαμε, πέραν της δεδομένης προσβλητικής συμπεριφοράς.

Το παρόν σημείωμα ας αποτελέσει πρώτη και τελευταία διακριτική προειδοποίηση στον κακό, κάκιστο εργαζόμενο που πιθανόν εν αγνοία της διοίκησης του ΟΑΣΘ μετατρέπει ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς σε αμαξάκι του.

Τούτη τη φορά, δεν θα γράψω (παρότι έχω) τον αριθμό κυκλοφορίας και το ακριβές δρομολόγιο του κακού, κάκιστου εργαζόμενου.

Την επόμενη, η καταγγελία θα είναι με στοιχεία, θα είναι έγγραφη, θα απευθύνεται όχι μόνο στην Διοίκηση του ΟΑΣΘ αλλά και στις αρμόδιες Αρχές και θα ζητείται η εφαρμογή του νόμου αναφορικά με τον κακό υπάλληλο και τα τερτίπια του.

Ειλικρινά ελπίζω να μην χρειαστεί.

Ελπίζω η διοίκηση του ΟΑΣΘ να του τραβήξει το αυτί και να τον επαναφέρει στην λογική.

Για την αντιγραφή,

Θάνος Τάκης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη