Αισιόδοξος ότι με «αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς» Κυβέρνηση και Τρόικα θα καταλήξουν σε συμφωνία για όλα τα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε...
εξέλιξη, δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ και στην εκπομπή «κυνηγώντας την επικαιρότητα», με τους δημοσιογράφους Βάλια Καϊμάκη και Τάκη Σαράντη.
Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την πίεση που ασκούν οι δανειστές μας στην Κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι «η Ελλάδα διαθέτει συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν πρόκειται να περάσει», τονίζοντας ότι «ο χρόνος περνά εις βάρος της Τρόικα».
Όπως επισήμανε: «Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει και προωθεί όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει ορισμένες εμμονές ή σύνδρομα που διακατέχουν τους εκπροσώπους των πιστωτών μας. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2014 τελειώνει το Μνημόνιο και όλη η Ευρώπη επιθυμεί να αποφευχθεί η στασιμότητα της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, είμαι σίγουρος ότι θα εξασφαλιστεί η ηρεμία και η σταθερότητα σε βάθος χρόνου. Θέλουμε να πάρουμε… συναινετικό διαζύγιο με την Τρόικα και θα το πετύχουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Σχολιάζοντας το θέμα με τους χειρισμούς στον ΕΝΦΙΑ και στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο για «λάθη σε επίπεδο ουσίας και επικοινωνίας», ενώ τέλος σε ερώτηση για τις σχέσεις μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων δήλωσε τα εξής: «Προφανώς με το ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζουμε πάρα πολύ. Έχουμε διαφορετική πολιτική ιστορία και κουλτούρα και καμία φορά ακούγονται κουβέντες βαρύτερες από ότι θα έπρεπε. Στα δυόμιση χρόνια που πέρασαν από τις εκλογές του 2012, στο πλαίσιο σωτηρίας της πατρίδας, με το ΠΑΣΟΚ υπογράψαμε αναγκαστικό… σύμφωνο συμβίωσης. Το σύμφωνο αυτό θα είναι λάθος να διακοπεί απότομα, γιατί μπροστά μας έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν με επιτυχία όπως η συμφωνία με την Τρόικα και το Eurogroup της 8ηςΔεκεμβρίου 2014, η ελάφρυνση του δημοσιονομικού χρέους και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟ 18.11.2014 ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ