13 Νοε 2014

Δημογέρων αστός, όχι παστός!

Έγραφα για “84 εκατοστά απόλαυσης”, αναφερόμενος στην προκλητική, business class μεταφορά των 4.000 ευρώ του fiatωθούμενου Μπουτάρη – Έλεγα την μισή αλήθεια – Αυτά τα εκατοστά είναι μέχρι την Αθήνα – Από εκεί μέχρι τη Μελβούρνη πολλαπλασιάζονται – Μονάδα μέτρησης, τα μέτρα! – Δες τις φωτογραφίες, αναγνώστη, να γουστάρεις - Χαλάλι το (τα) ευρώ του δημότη!

                                                                        Γράφει ο Θάνος Τάκης

  
Αμέσως μετά τις διαπιστώσεις του taxalia ότι ο Γιάννης Μπουτάρης που (προεκλογικά, το 2010) θα σεβόταν 'και το ένα ευρώ του δημότη', αν εκλεγόταν, τώρα σπαταλά 4000 ευρώ, για να μεταβεί αεροπορικώς στη Μελβούρνη, μόνος αυτός, αποσυνάγωγος, σε θέση business class, προέκυψε το ‘αυθόρμητο’ δημοσιευματάκι ότι ο δημογέρων είναι τόσο απλός κυβερνήτης που μετακινείται με ένα ταπεινό φιατάκι. Προφανώς κρίνεται τούτο ως επιτυχία. Ίσως του ταίριαζε περισσότερο μια Bentley, ή η άμαξα των γάμων της Νταϊάνας, να υποθέσουμε; 

Μικρή σχέση έχει εάν το αυτοκίνητο κινείται στον δήμο μας από το 2012. Τώρα το θυμήθηκαν τα δημοσιογραφικά λιβανιστήρια του, σε πανελλήνια διακαναλική σύνδεση. Κι εμείς, σχεδόν βρέξαμε τα εσώρουχά μας από πλημμύρα συναισθημάτων χαράς και περηφάνιας για τον ευγενικό και καταδεκτικό (όσο και απλό) αυτοδιοικητικό άρχοντά μας. Θεέ μου, τι απλός Κυβερνήτης!

Προχθές, γράφαμε για τα «84 εκατοστά απόλαυσης» που προσφέρει η κενή θέση της business class στον απλό και καταδεκτικό δημογέροντα με το φιατάκι. Αλλά αυτή η κατάσταση εξαντλείται στην πτήση μέχρι την Αθήνα. Μετά, εφόσον οι υπολογισμοί μας είναι ακριβείς, και πετά από την Αθήνα στο Άμπου Ντάμπι και από εκεί στην Μελβούρνη, τότε η εταιρεία που θα το μεταφέρει είναι η ETIHAD.

Κι εκεί, η business class θέση δεν μετρά μόλις 84 εκατοστά. Όχι, κύριοι! Ο υπολογισμός πλέον, γίνεται σε μέτρα, όχι εκατοστά! Διότι ο απλός δημογέρων θα μεταφερθεί σε αυτό το περιβάλλον και στην θέση η οποία κάνει και μασάζ, διότι όσο και να’ναι, στο φιατάκι κάπως στριμώχνεσαι...







Και όπως ήδη αναφέρουμε, ο δημογέρων μας είναι αστός, δεν του ταιριάζει να καταλήξει παστός, με το πόπολο. Το οποίο κάθεται έτσι, σαν τιμωρία.



Αγαπητέ αναγνώστη, αν κι εσύ καταφέρεις να εκλεγείς δήμαρχος (διότι σε υπουργούς και βουλευτές απαγορεύεται) τότε, μην παραλείψεις να αξιοποιήσεις παραγωγικά και υπεύθυνα το κάθε ευρώ του πολίτη, όπως πράττει ο Ακαταλληλότερος.

Τώρα, όλα αυτά ίσως και να τα γράφω παρασυρθείς από την άγνοιά μου, καθώς, δεν ξεχνώ, ότι ο καταδεκτικός δημογέρων εκ Νέβεσκας με χαρακτήρισε χωριάτη που δεν γνωρίζω περί της χωροθεσίας και ονοματοδοσίας των αεροπορικών θέσεων. Πρώτη, business, οικονομική. Από την άλλη, 4.000 ευρώ εισιτήριο, σίγουρα δεν το λες και οικονομικό...

Γι’αυτό θερμά παρακαλώ να με διαφωτίσει!

Διότι είναι μεσαιωνικό να κρατείται κρυφή η γνώση. Είναι ιησουιτισμός, jésuitisme που λένε και οι μορφωμένοι, εννοώντας (μεταφορικά) την ύπουλη και υποκριτική συμπεριφορά.

Ξέρετε, αυτοί που βάφτιζαν το κρέας ψάρι.

Αυτοί που στη σημερινή εποχή, κρύβουν την τετραχίλιαρη business class του 2014 πίσω από ένα φιατάκι του 2012.

Ένας σοβαρός άνθρωπος, φίλος του, δεν βρίσκεται να τον συμβουλέψει να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση προκλητικής σπατάλης;

Χρόνο έχει.

Καληνύχτα, στις ψευδαισθήσεις ορισμένων, τη συνδρομή της ETIHAD...




Υ.Γ. Σε οικονομική θέση με προγραμματισμένη πτήση μετέβη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προκειμένου να παραστεί στην σύνοδο Κορυφής που θα γίνει αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή (ρεπορτάζ, 27.06.2012)





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη