12 Νοε 2014

Επίθεση δημοτικού συμβούλου του Μπουτάρη σε εργαζόμενους

Καταγγέλει η ΔΑΣ. Άρα, είναι μια είδηση που δεν θα διαβάσετε σε κανένα "μεγάλο" Αθηναϊκό μμε, από αυτά που χόρτασαν τις μάζες των ηλιθίων, με την παπαροείδηση, ότι ο Δήμαρχος είναι...
σεμνός και ταπεινός και κυκλοφορεί με ένα FIATάκι. Και το πέρασαν στις μάζες των ηλιθίων σαν σπουδαίο κατόρθωμα. Το FIATάκι σας το πάσαραν στη μούρη. Το ότι ταξιδεύει Bussiness class το κάνουν γαργάρα. Οι Μπουταρογλείφτες στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ είναι ανίκητοι και άπειροι. Το ΄πε κι ο Αϊνστάιν. Και δεν είναι αριθμοί...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δυνάμεις Π.Α.ΜΕ δ. Θεσ/νίκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα κρούσματα αυταρχισμού
από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου στην αντιδημαρχία τεχνικών έργων- περιβάλλοντος και καθαριότητας, Κανάκη, απέναντι σε συναδέλφους. Συγκεκριμένα:
α) Πριν από λίγο καιρό επιτέθηκε χωρίς λόγο, με βαριές εκφράσεις σε συναδέλφους συνεργείου της υπηρεσίας πρασίνου. Όταν οι συνάδελφοι του είπαν να προσέχει τον τρόπο που μιλάει και ότι δεν έχουμε χούντα, αυτός απάντησε «ναι, χούντα έχουμε και αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε». Μάλιστα απείλησε με αναφορά τους συναδέλφους που διαμαρτυρήθηκαν.
β) Σε επίσκεψή του στο εργοτάξιο οδοποιίας στη Ν. Ελβετία, στις 12 Νοέμβρη, απείλησε ότι, τώρα που ανέλαβε την οδοποιία, θα κάνει ελέγχους και θα φωτογραφίζει τα συνεργεία για να έχει αποδείξεις ότι κάνουν τη δουλειά τους!! Έδωσε εντολή σε συνάδελφο να κάνει εργασία που δεν είναι στα καθήκοντά του και όταν αυτός αρνήθηκε, απείλησε τον συνάδελφο ότι δεν θα πάρει μεροκάματο και τον έστειλε στον προϊστάμενό του για αναφορά.
γ) Από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου, παρεμβαίνει (χωρίς να έχει και τις γνώσεις) στη δουλειά των εργαζομένων πχ. δίνει συμβουλές σε γεωπόνους και κηπουρούς για το πώς πρέπει να γίνεται το κλάδεμα, παρεμβαίνει στη δουλειά εργοδηγών και εποπτών καθαριότητας, σταματά εργάτες για να τους κάνει υποδείξεις κ.α.
Από ό,τι γνωρίζουμε, άλλος είναι ο ρόλος του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου. Οι υπηρεσίες έχουν διευθυντές, προϊσταμένους τμημάτων, εργοδηγούς, επόπτες και επιστάτες. Δεν μπορεί και δεν πρέπει ο κύριος Κανάκης να τους υποκαθιστά, ούτε να κάνει υποδείξεις, ελέγχους και να απειλεί εργαζόμενους.
Για τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες, ας αναζητήσει ευθύνες ο κύριος Κανάκης στην αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης του δήμου που στηρίζει, πολιτική που οδηγεί στην υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εργαλείων και υλικών, στην απαξίωση των υπηρεσιών. Δεν γνωρίζει ο κύριος Κανάκης ότι 30- 40 δενδροκηπουροί υπάρχουν στον δήμο για ολόκληρη την πόλη; Ούτε ότι 10 εργαζόμενοι αποτελούν τα συνεργεία οδοποιίας του δήμου Θεσ/νίκης;
Καλούμε τον δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου να συμμαζέψουν τον κύριο Κανάκη, αλλιώς οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν με ό,τι μέσο διαθέτουν.
Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν και να αντιδρούν οργανωμένα απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και στον αυταρχισμό της διοίκησης.

Γραμματεία της ΔΑΣ
12/11/2014
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη