13 Νοε 2014

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βρεις δουλειά σε δημόσιο, δήμους κλπ, αν δεν είσαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας

Είναι φανερή η οργή του αναγνώστη στην επιστολή του και προφανώς θα συμφωνήσει η πλειοψηφία των αντικειμενικών αναγνωστών, που δεν έχουν ίδιον όφελος από τις σημερινές νομοθετικές διατάξεις.
Δεν είναι επιστολή είναι κραυγή αγωνίας:


Θα συμπληρώσουμε μόνο κάτι από σχετική μας πρόσφατη ανάρτηση (http://taxalia.blogspot.gr/2014/09/blog-post_646.html) σχετικά με προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο πρώτος σε μόρια είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, ότι είναι τέκνο οικογένειας με 16 παιδιά. Προσέξτε: πριμοτοδούνται υπέρμετρα όλα τα τέκνα μιας πολύτεκνης οικογένειας, όχι ο πολύτεκνος πατέρας/μητέρα.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ρίξτε μία ματιά σε προκηρύξεις διαφορων φορέων με κριτήρια του ΑΣΕΠ. Το μεγάλο, θεσμοθετημένο, πάρτυ στις προσλήψεις γίνεται με τους πολυτέκνους. Αν και ήμουν συνειδητά πολέμιος του Δημόσιου τομέα, αναγκάζομαι μιας και είμαι άνεργος εδώ και 6 περίπου χρόνια, να κοιτώ και τις προσλήψεις στον ευρύτερο Δημοσιο τομέα. Δείτε λοιπόν με ποιον τρόπο, οι περισσότεροι άνεργοι, αν δεν είναι τέκνα πολυτεκνης οικογένειας, θα παραμείνουν αποκλεισμένοι από την προοπτική απασχόλησης στο Δημόσιο, τους Δήμους και όλα τα ΝΠΔΔ.

Κριτήριο ανεργίας με διάρκεια πάνω από 12 μήνες, δεν λαμβάνεται υπόψιν. Άρα είτε 60 μήνες είτε 12, για το ΑΣΕΠ είναι το ίδιο !!!

Το κριτήριο "Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας" ισχύει εφόρου ζωής και πριμοδοτείται με αρκετά μόρια ανά παιδί (αδέρφια ουσιαστικά) άσχετα αν τα παιδιά αυτά έχουν γίνει ενήλικα και έχουν κάνει δική τους οικογένεια!!! Προσέξτε !!! Αν δηλαδή οι γονείς μου δεν είχαν μόνο 3 παιδιά αλλά είχαν 7 ή και 8, θα είχα πριμοδότηση εφ'όρου ζωής περίπου 400 μόρια για τα αδέρφια μου !!!

Το κριτήριο των παιδιών, που μπορεί κάποιος να έχει ως οικογενειάρχης, πλέον χάνεται μόλις τα παιδιά ενηλικιωθούν, ενώ το κριτήριο "Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας" ισχύει πάντα για τους πολύτεκνους!!!
Αν δηλαδή ένας γονιός με 2 ή 3 παιδιά έχει ανεργία 60 μήνες και ένα άλλος υποψήφιος είναι "τέκνο πολύκτεκνης οικογένειας" με 7-8 αδέρφια, ενήλικας με 8 μήνες ανεργίας και 1 παιδί θα μπορεί να προσλαμβάνεται συνεχώς εις βάρος του 2-3 τρίτεκνου που είναι "αιωνίως" άνεργος !!!

Αυτά τα κριτήρια κάποιος πολιτικός τα έθεσε και ισχύουν. Και προφανώς εδώ και χρόνια δρέπει τους καρπούς του (ψήφους).

Γνωρίζω πολύ καλά πως υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες που έχουν κάνει επανειλημένως συστάσεις προς το ΑΣΕΠ για να διορθωθούν αυτές οι ανισότητες αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Ετσι βλέπουν ότι σε κάποιους διαγωνισμούς προσλαμβάνονται τα ίδια πρόσωπα, μιας και τα κριτήρια είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν οι επιτυχόντες να αλλάζουν από διακήρυξη σε διακήρυξη.

Εγώ λοιπόν αποφάσισα σαν άνεργος γονιός 3 ανήλικων αγοριών, για πάνω από 60 μήνες, να γαλουχίσω τα παιδιά μου δίνοντας τους να καταλάβουν ότι η χώρα αυτή δε νοιάζεται για εκείνα. Οτι δεν πρέπει να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό (εγώ δυστυχώς το έκανα) μιας και δεν έχουν καμία υποχρέωση απέναντι σε ένας κράτος που τα παιδιά αυτά τα θεωρεί κατώτερα από εκείνα των πολυτέκνων. Να φροντίσουν να φύγουν από αυτόν τον τόπο γιατί απλά δεν έχουν κανένα μέλλον εδώ σε αυτή τη χώρα.

Θα έλεγα λοιπόν σε αυτούς, που τους νόμους του κράτους τους έχουν κόψει και ράψει στα μέτρα τους, όταν χρειαστούν κάποιους να κρατήσουν όπλο (τα τύμπανα άρχισαν να ηχούν) για να υπερασπιστούν "τα εδάφη του Κολωνακίου και της Εκάλης", να καλέσουν εκείνους που πριμοδοτούν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, μιας εκείνοι θα έχουν μεγαλύτερη βαθμολογία από εμένα ή τα παιδιά μου !!!

Συνεχίστε να εγκληματείτε κατά των Ελλήνων και πολύ σύντομα θα τα βρείτε απέναντί σας. Τότε θα δούμε αν οι πριμοδοτούμενοι ψηφορόροι θα προτάξουν τα στήθη τους για να σώσουν τους "σωτήρες" τους !!!

Καληνύχτα σας !!!

Σ.Π.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη