7 Νοε 2014

Ποιος σκότωσε τελικά τον Μπιν Λάντεν;

Βρέθηκε δεύτερος που ισχυρίζεται πως έπραξε το θανάσιμο χτύπημα 
 Μέχρι τώρα ξέραμε ότι...

 ο Ματ Μπισονέτ, μέλος της επίλεκτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, ήταν αυτός που έπληξε θανάσιμα τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.
 Ο Ρόμπερτ Ο'Νιλ, μέλος της ίδιας ομάδας, ισχυρίζεται τώρα ότι αυτός είναι ο στρατιώτης που σκότωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα.
 Ο Ο'Νιλ, που έχει αποσυρθεί από την... ενεργό δράση, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη -χωρίς να αναφερθεί το όνομά του- στο
περιοδικό Esquire.
 Θα αποκάλυπτε την ταυτότητά του σε μια συνέντευξη που θα προβαλλόταν σε εθνικό δίκτυο, αλλά τον πρόλαβε μια ιστοσελίδα πρώην μελών των Ειδικών Δυνάμεων που δημοσίευσε πρώτη το όνομά του, ως αντίποινα για τον ισχυρισμό του ότι αυτός σκότωσε τον Μπιν Λάντεν.
 Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ανέβηκε τις σκάλες μαζί με ένα άλλο μέλος των Ειδικών Δυνάμεων, που δεν κατονομάζει, και είδαν τον Μπιν Λάντεν να τους κοιτάει.
Ο συμπολεμιστής του πυροβόλησε αλλά δεν πέτυχε τον στόχο.
Λίγο αργότερα ο Ο'Νιλ εισήλθε στο δωμάτιο που κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν και τον πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι.
 Ο -άμεσα ενδιαφερόμενος- Ματ Μπισονέτ δεν θέλησε να πει κάτι για το θέμα, ούτε καν να μιλήσει άσχημα για τον πρώην συμπολεμιστή του.
 Δήλωσε απλώς: «Δύο διαφορετικοί άνθρωποι λένε δύο διαφορετικές ιστορίες για δύο διαφορετικούς λόγους. Ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο».
Να επισημάνουμε ότι ο Μπισονέτ βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που τον κατηγορεί ότι αποκάλυψε άκρως απόρρητες πληροφορίες στο πρώτο του βιβλίο «No easy day», στο οποίο αφηγείται τις λεπτομέρειες της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Μπιν Λάντεν. Το Πεντάγωνο δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την εκδοχή του Ο'Νιλ, ωστόσο η διοίκηση των Navy Seals έστειλε επιστολή σε όλες τις μονάδες διατάσσοντας τους στρατιώτες να τηρούν σιγήν ιχθύος σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων.
 «Δεν ανεχόμαστε την εσκεμμένη και εγωιστική περιφρόνηση των βασικών μας αξιών ως αντάλλαγμα για τη δημόσια φήμη και το οικονομικό κέρδος».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη