13 Νοε 2014

Από το γκισέ της PROTON στη λίστα Λαγκάρντ


Χθες βράδυ ρωτούσαμε εάν υπάρχει στη λίστα Lagarde επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης που είχε δάνεια απ΄ την PROΤΟΝ Bank ΚΑΙ είχε επενδύσει στο Αλλατίνι;

Ώρα να μάθετε, αυτά που τα συστημικά μέσα δεν πρόκειται να δημοσιεύσουν ποτέ...



Στη λίστα που φέρεται να είχε δώσει στις ελληνικές αρχές, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για να διερευνηθεί κατά πόσο συγκεκριμένοι έλληνες πολίτες είχαν μεταφέρει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, φέρεται να συμπεριλαμβάνεται ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, Ιακώβ Μπενμαγιόρ.

Αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, πρόκειται για τον γνωστό επιχειρηματία και σύζυγο της αδελφής του αντιδημάρχου οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονικης, Χασδάι Καπόν, ο οποίος εμφανίζεται με αύξοντα αριθμό 1854 στη σελίδα 9 της λίστας λαγκάρντ, όπως έχει αναδημοσιευθεί από το περιοδικό ΗΟΤ DOC στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στις 27 Οκτωβρίου 2012. Μία θέση παραπάνω εφανίζεται ο κ.Λεών Μπενμαγιόρ. Αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, πρέπει να σχετίζεται με τον κ.Ιακώβ, το πατρώνυμο του οποίου είναι επίσης Λεών. Και μια θέση παρακάτω, βρίσκεται η κ. Τζίλντα Μπενμαγιόρ, όπως ονομάζεται η μητέρα του κ. Ιακώβ.



Ο κ.Μπενμαγιόρ, υπήρξε εκ των εταίρων του κ.Καπόν στην  προσπάθεια οικοδόμησης του Αλλατίνι, όπου ήταν μέλος του Δ.Σ. από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που θα αξιοποιούσε το ακίνητο.



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά δήλωση του κ.Καπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία δεν επιβεβαιώνεται από τη δήλωση του πόθεν έσχες, ήταν η αδελφή του και σύζυγος του κ.Μπενμαγιόρ, Βίβιαν στην οποία μεταβίβασε τις μετοχές που είχε στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Η κυρία Βίβιαν Μπενμαγιόρ εμφανίζεται στη λίστα του ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος, να έχει δανειοδοτηθεί με λίγο περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ από την PROTON BANK, την άνοιξη του 2011, λίγο πριν η Τράπεζα της Ελλάδος αναλάβει τον έλεγχο της Τράπεζας.

Σύμφωνα με μία από τις πολλές εκδοχές που έχει δώσει ο κ.Καπόν, ένα μέρος του δανείου των 13,4 εκ. ευρώ που έλαβε στις 8 Ιουλίου, αμέσως μετά τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων, ανάμεσα στις οποίες και του δανείου της κυρίας Μπενμαγιόρ.

Στους καταθέτες που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ είναι και δύο ακόμη Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, επίσης αν δεν πρόκειται για συνωνυμία. Πρόκειται για μέλη της οικογενείας Γκατένιο, σε ψυχιατρική κλινική που ανήκει σε μέλος της οποίας στη Λάρισα, δηλώνει ως εργασία του ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο κ.Μωρίς Γκατένιο βρίσκεται στη θέση 1934 της λίστας και ο κ.Ζαν Γκατένιο, μία θέση παρακάτω.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη