23 Δεκ 2014

Τροπολογίες στο φουλ

Τις 103 έφθασαν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Παρατηρητήριο Άνοιας, που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή.
Από τις 103 τροπολογίες οι 87 είναι βουλευτικές και οι 16 υπουργικές, ενώ ψηφίσθηκαν οι 25 (16 υπουργικές και εννέα βουλευτικές). Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο για την εισφορά γης, που ψηφίσθηκε το Σάββατο, είχαν κατατεθεί 80 τροπολογίες (63 βουλευτικές και 17 υπουργικές), ενώ ψηφίσθηκαν 42 (17 υπουργικές και 25 βουλευτικές). Συνολικά στα δύο τελευταία νομοσχέδια κατατέθηκαν 183 τροπολογίες (150 βουλευτικές και 33 υπουργικές). Εκ των 183 τροπολογιών ψηφίσθηκαν 67 (οι 25 στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας και οι 42 στο νομοσχέδιο για την εισφορά γης).
Χαρακτηριστική είναι η τροπολογία για την επαναπρόσληψη στην ΣΤΑΣΥ 200 πρώην εργαζομένων της Αττικό Μετρό που είχαν απολυθεί το 2010 επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις εισφορές γης, που ψηφίσθηκε το Σάββατο. Ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος την έκανε δεκτή, ενώ συμφώνησαν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφώνησε το ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Τελικά η τροπολογία επανακατατέθηκε με τις υπογραφές των Γραμματέων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Ν.Δ. Θανάση Μπούρα και του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και έτσι έγινε δεκτή. Μετά από αντιδράσεις και κυβερνητικών βουλευτών αποσύρθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα μία διάταξη που είχε περιληφθεί σε υπουργική τροπολογία και αφορούσε την άρση απορρήτου για τη διακρίβωση των κακουργημάτων που προβλέπονται για την πνευματική ιδιοκτησία.
Στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας έγιναν δεκτές βουλευτικές τροπολογίες που μεταξύ άλλων αφορούν: • δημιουργία Δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία. • ευνοϊκότερη φορολόγηση φωτοβολταϊκών. • δίμηνη παράταση στα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων. • πρόσληψη στο ΕΣΥ γιατρών και υπηρεσιών υγείας με μπλοκάκι χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου. • ίδρυση Πλημμελειοδικείου στην Κοζάνη. • επ’ αόριστον παράταση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. • διορισμοί στο ΕΣΥ με έλεγχο δικαιολογητικών από το συμβούλιο κρίσεων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη