20 Φεβ 2015

Όπου δεν υπάρχει επιδότηση ή φωτογράφιση δεν υπάρχει οικολογία


Κόπηκαν και τα τρία τελευταία δέντρα της Γεωργίου Σταύρου. 
Δεν ήταν δέντρα ήταν λιγούστρα, για αυτό κάποιοι τα είπαν θάμνους - αυτοί μπορούν να δουν την φωτογραφία. Δεν ήταν άρρωστα και δεν εμπόδιζαν πάρα μόνο στην υλοποίηση της εγκεκριμένης μελέτης. Της μελέτης που θα μικρύνει τα
παρτέρια και θα επεκτείνει τα τραπεζοκαθίσματα μέχρι να γίνει ο πεζόδρομος οικογενειακή ταβέρνα ανοιχτού τύπου. (Υπάρχουν ήδη 6 καφέ-μπαρ σε 80 μέτρα δρόμο)

Μέχρι σήμερα το πρωί ακούγαμε πουλάκια σε όλο το δρόμο και ήταν υπέροχα.

Από τις οικολογικές οργανώσεις φάνηκε μόνο μία, οι υπόλοιπες που μας έπειθαν πως πρέπει να γίνει πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας για να μην έχουμε καυσαέρια, θαρρείς και τα καυσαέρια από τα αυτοκίνητα που γυρνοβολούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και δεν μπορούν να σταματήσουν για 2 λεπτά περιμένοντας κάποιον, δεν διαχέονται, μένουν στην πλατεία, έτσι τους είπε ο Δήμος να λένε. Τώρα δεν τους είπε τίποτα και γι αυτό είναι βουβοί. Βουβοί και άφαντοι.

Εξάλλου υπάρχει ολόκληρη αντιδημαρχία κινητοποίησης πολιτών για να κοντρολάρονται οι "εθελοντικές" κινητοποιήσεις όταν το θέλει ο Δήμος και ο Δήμος τώρα δεν το ήθελε.

Δεν το ήθελε μια και δεν υπάρχουν επιδοτήσεις, τα δέντρα δεν είναι αρκούδες, δεν φέρνουν λεφτά δεν πουλάνε μπλουζάκια και στα συγκεκριμένα παρτέρια εμπόδιζαν την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Δέντρα θα μπουν καινούργια μας είπαν σαν να μιλάνε για νέας τεχνολογίας. Και θα γίνουν αντίστοιχα σε 10 χρόνια, μα αφού είναι ήδη τόσα και 10 χρόνια δεν είναι ακριβώς αύριο. Θα γίνουν αντίστοιχα αν ο επόμενος Δήμαρχος δεν φέρει τα δικά του δέντρα όταν ξαναπεζοδρομήσει για τρίτη φορά τον πεζόδρομο που αρχικά πεζοδρομήθηκε το 1984 και αναμορφώθηκε πριν 5 χρόνια χωρίς να πειράξει τα δέντρα ευτυχώς.

Για 10 χρόνια λοιπόν, τα πουλιά θα κάθονται στα καλώδια, εμείς στον ήλιο και οι τουρίστες θα θαυμάζουν το ταφικό μνημείο του 8ου Δημάρχου του Κόσμου. Ένα μνημείο προυπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων Ευρώ από το ταμείο του Δήμου (δηλαδή χωρίς επιδότηση) μια και "λεφτά υπάρχουν" και προτεραιότητα δεν είναι τα σχολεία που τα βάφουν και αγοράζουν κουρτίνες οι γονείς, ούτε η μείωση των δημοτικών τελών για να μείνει ανοιχτό κανένα κατάστημα, ή ελεύθερος επαγγελματίας αλλά η μόστρα του μνημείου. Και όταν έρθουν εκλογές εμείς πειραγμένοι από τον ήλιο θα ψηφίσουμε κάποιον από αυτούς που επέλεξαν και χρηματοδότησαν τα κόμματα για εμάς και τους στηρίζουν τα αντίστοιχα ΜΜΕ και μας διαβεβαιώνουν πως είναι ανεξάρτητοι. Καλύτερα να αγοράσουμε καπέλα.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη