5 Φεβ 2015

Άρχισαν οι καταληψεις πανεπιστημίων απο Φοιτητές στα Σκόπια! Διαμαρτυρίες κατά της ΧΟΥΝΤΑΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ!

Στιγμές που θυμίζουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 στην Ελλάδα, ζουν από χθες τα Σκόπια! Φοιτητές στην ΠΓΔΜ αποφάσισαν να καταλάβουν όλες τις πανεπιστημιουπόλεις!
 Ως μέρος της αναταραχής σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στην ΠΓΔΜ, μια
εικόνα της ευρείας αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση και προς τον παντοδύναμο  ακροδεξιό ναζιστή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, αναδύεται.
Σε ένα βήμα που αντανακλά την προσπάθεια από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εισβάλει στην αυτονομία των πανεπιστημίων, καθώς και επιπλέον, να επιβάλει ένα κυβερνητικό έλεγχο των λεγόμενων «εθνικών επιστημών" (ιστορία, εθνολογία, η ανθρωπολογία, η γλωσσολογία και φιλολογία), η Συνέλευση ("Studentski Ολομέλεια») αποφάσισε ομόφωνα, με την έγκριση των 300 συνέδρων από την φοιτητική κοινότητα, να «καταλαμβάνουν όλα τα πανεπιστήμια».
Αυτή η ενέργεια, οι ειδικές λεπτομέρειες της οποίας είναι ακόμη άγνωστες, ασκήθηκε από μια απόφαση σχετικά με μια συνέλευση στους τομείς της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην πόλη των Σκοπίων, το βράδυ της 3 ης Φεβρουαρίου.
Το σχέδιο για "κατοχή" των εγκαταστάσεων των πανεπιστημίων έχει τεθεί σε εφαρμογή και σηματοδοτεί ένα ισχυρό μήνυμα της αντιπολίτευσης απέναντι στις «καινοτομίες» από την κυβέρνηση του Γκρουέφσκι να επιβάλει τον έλεγχο των πανεπιστημίων.
Αυτή η πράξη του Γκρουέφσκι, του Όργουελ και του "Big Brother", έφερε την καταδίκη από κορυφαίους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους τους στα Σκόπια, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του σε όλο τον  κόσμο, φημισμένο πολιτικό και πολιτιστικό φιλόσοφο Slavoj Žižek.
 Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αυτονομία του Πανεπιστημίου UKIM στα Σκόπια είχε παραβιαστεί από την παράνομη παρουσία της αστυνομίας στην περίμετρο του campus κατά τη διάρκεια όλων των περιπτώσεων  ακτιβισμού από φοιτητές, οι οποίοι ενωμένοι, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή τη θρησκεία, διαμαρτύρονται για την καταπολέμηση της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος  που ευνοεί την ..."πολιτικά ορθή" ακαδημαϊκή δραστηριότητα από τη σημερινή κυβέρνηση.
Ένας ιδιαίτερα προσβλητικός χαρακτηρισμός σχετικά με την πολιτική δραστηριότητα των φοιτητών, εκδόθηκε από τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος τους είπε ότι... "παρασύρθηκαν τα παιδιά ... .manipulated από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».
Έρχονται ημέρες μεγάλων αναταραχών στη γειτονική χώρα και ιδιαίτερα κατά του φασιστικού καθεστώτος του Νίκολα Γκρουέφσκι που καταδυναστεύει τις ζωες των φτωχών κατοίκων της.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη