14 Μαρ 2015

Για την αντιμετώπιση τηςσεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο! Παρέμβαση της Ελίζας Βόζεμπεργκ.

Με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε σήμερα, από την Ολομέλεια του ΕυρωπαϊκούΚοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ψήφισμα για τη σεξουαλική κακοποίηση
παιδιώνστο διαδίκτυο.
 Το σχετικό ψήφισμα ήταν πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ μαζί με τις συναδέλφους της από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμαπου συμμετέχουν στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Monika Hohlmeier καιRoberta Metsola και αποτελεί τη δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ανάληψηπρωτοβουλιών χωρίς καθυστερήσεις, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη πρόληψη καικαταστολή τέτοιου είδους εγκλημάτων.
 Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα τα παιδιά είναι πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο ναπροσεγγίζονται από τους δράστες διαδικτυακά, δεδομένου ότι το 91% των παιδιώνστην Ευρώπη ζουν σε νοικοκυριά με πρόσβαση στο ίντερνετ, που αποτελεί μέσοψυχαγωγίας, επικοινωνίας αλλά και εκπαίδευσης για αυτά, στο εν λόγω ψήφισμα δίνεταιπροτεραιότητα στην εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά στοδιαδίκτυο.
 Παράλληλα, τονίζεται μεταξύ άλλων η ανάγκη για ενίσχυση τηςσυνεργασίας των αρχών επιβολής του νόμου τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σεδιεθνές επίπεδο με στόχο τη διάσωση περισσότερων θυμάτων και τηναποτελεσματικότερη διερεύνηση και εξάρθρωση των δικτύων σεξουαλικής κακοποίησηςπαιδιών.
Σε παρέμβασή της η κα. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε:
 "Η σεξουαλική κακοποίησηανηλίκων με όποιον τρόπο και να συντελείται είτε online είτε offline είναι ένα τερατώδεςέγκλημα και δυστυχώς στις μέρες μας, εξαιτίας του διαδικτύου, δεν γνωρίζει σύνορα. Οιυπηρεσίες επιβολής του νόμου ανά την Ευρώπη αντιμετωπίζουν δυσκολίες στηνπρόσβαση σε διαδικτυακά στοιχεία, διότι οι δράστες κακοποίησης παιδιώνχρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο προηγμένα επίπεδα κρυπτογράφησης, ενώ δενδιαθέτουν την απαραίτητη εξειδίκευση και κατάρτιση με αποτέλεσμα ο εντοπισμός τωνεγκληματιών να καθίσταται όλο και δυσχερέστερος". 
 Μάλιστα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να επαινέσει τις προσπάθειες της χώρας μας σεαυτόν τον τομέα και το εξαιρετικό έργο που επιτελείται από τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη και της ομάδας του, που θεωρείται πρότυπο, με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη.
Κλείνοντας την παρέμβασή της, η κα. Βόζεμπεργκ τόνισε:
 "Αν δεν αντιδράσουμε μεόλες μας τις δυνάμεις, θα χάσουμε αυτή τη μάχη, επειδή σήμερα όλα, ιδιαίτερα στοδιαδίκτυο κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας,είναι το μέλλον της Ευρώπης.''
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη