19 Μαρ 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ


Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική
Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Μετά την έγκριση των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των εκπροσώπων των 40 συλλόγων-μελών διεξήχθη ευρύτατος και γόνιμος διάλογος. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν:

.1) Στην ανάγκη συνεργασίας των Μακεδόνων Ελλήνων για την διαφύλαξη της γνήσιας Μακεδονικής πολιτιστικής παράδοσης απαλλαγμένης από μοντερνισμούς και ξενόφερτα στοιχεία.

.2) Στην καταγραφή των γνήσιων Μακεδονικών χορών και τραγουδιών και τον πλήρη διαχωρισμό τους από προπαγανδιστικά τραγούδια γειτονικών χωρών.

.3) Στην υπεράσπιση του ονόματός μας, ως Μακεδόνων, από ανιστόρητη προσθήκη οποιουδήποτε επιθετικού προσδιορισμού.

.4) Στην συνεργασία με ομοειδείς οργανώσεις Ελλήνων άλλων γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδος αλλά και των ομογενειακών οργανώσεων σε όλον τον κόσμο, όπως οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, για να διεκδικήσουμε από κοινού τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού αλλά και να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Παρόντες στην συνέλευση ήταν και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων που βρίσκονται στην διαδικασία ένταξης όπως επίσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Σωματείων Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Νούλης.

Χαιρετισμό προς τα μέλη της ομοσπονδίας έστειλε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Νίνα Γκατζούλη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη