22 Μαρ 2015

« Η Βούλα Πατουλίδου και ο Κώστας Καλαϊτζίδης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας»

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με αξιώσεις σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού που πραγματοποιείται σε μια χώρα όπου η προβολή των συγκριτικών
πλεονεκτημάτων του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή προώθησή του» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου παρευρισκόμενη στη Διεθνή τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ 2015 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, από τις 18 έως 21 Μαρτίου 2015.

Η κ. Πατουλίδου συναντήθηκε στο χώρο της έκθεσης με τους σημαντικότερους tour operators της χώρας, καθώς επίσης και με άλλους τουριστικούς φορείς από τη Ρωσία και την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην εξερεύνηση προοπτικών ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Ρωσική Ομοσπονδία. Η κ. Αντιπεριφερειάρχης, σε συντονισμένες κινήσεις με τον, παρευρισκόμενο επίσης στην έκθεση, Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, που στόχο είχαν την παρουσίαση διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σχεδίασε την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στη συνάντηση που είχε στο περιθώριο της έκθεσης με τον Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και υπεύθυνο θρησκευτικού τουρισμού, Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο και τον προϊστάμενο του Ε.Ο.Τ στη Ρωσία, κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου. «Ο ομόθρησκος ορθόδοξος λαός της Ρωσίας θα μπορέσει να ακολουθήσει το μονοπάτι του Αποστόλου Παύλου κατά τη Δεύτερη Αποστολική του περιοδεία, διασχίζοντας την Αμφίπολη, την Απολλωνιάδα, την Θεσσαλονίκη, την Βέροια, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσει, παράλληλα, τις ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας και να γευτεί τα, απαράμιλλα σε ποιότητα, παραδοσιακά προϊόντα διατροφής του τόπου μας. Ο σχεδιασμός αυτού του τουριστικού «πακέτου» σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις και τους Δήμους της Π.Κ.Μ, θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ιδιαίτερα ελκυστικού τουριστικού προϊόντος ανταποκρινόμενο στις «απαιτήσεις» του ορθόδοξου Ρώσου ταξιδιώτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πατουλίδου. Ο κ. Καλαϊτζίδης αντίστοιχα και στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είχε συναντήσεις με την Πρέσβη κ. Δανάη Κουμανάκου, την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, και επιχειρησιακούς φορείς της Ρωσίας, ενώ επισκέφτηκε τις δύο κεντρικές αγορές της Μόσχας, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Η κ. Πατουλίδου είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει το σχέδιο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ελένη Μιχαλοπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους που πραγματοποιήθηκε στο Προξενείο. Η κ. Πρόξενος ενημέρωσε την κ. Αντιπεριφερειάρχη για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ρωσίας ενώ συζήτησαν τα περιθώρια βελτίωσης των υπηρεσιών των Ελληνικών Αρχών για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των Ρώσων ταξιδιωτών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών πρακτόρων.

Τέλος την κ. Πατουλίδου επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει ο κ. Δημήτρης Ιτούδης, πρώτος προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η κ. Αντιπεριφερειάρχης απευθυνόμενη στον κ. Ιτούδη τόνισε ότι: «Ένα ακόμα άξιο τέκνο της Ελλάδας μας κάνει υπερήφανους διαπρέποντας στο εξωτερικό! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη!»






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη