24 Μαρ 2015

Πρώτη φορά Αριστερά: η ξεφτίλα της αριστεράς τώρα και στα ΕΛΤΑ!

                                                        ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τη μεθοδευμένη καταστρατήγηση της έννοιας του ευνομούμενου κράτους
στα πλαίσια της στελέχωσης του ΕΛΤΑ με εποχιακούς υπαλλήλους, όπου για μια ακόμη φορά εφαρμόζονται στον Οργανισμό μας μέθοδοι του παρελθόντος.
 «Εν μια νυκτί» εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ, μέσω εταιρειών ενοικίασης, «βαπτίστηκαν» μέλη Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης. Συγκεκριμένα ικανός αριθμός εργαζομένων της κατηγορίας αυτής, βρέθηκαν εντός ΕΛΤΑ, ως εργαζόμενοι Κοιν. Σ. Επ.! 
 Την προαναφερόμενη ενέργεια την καταγγέλλουμε για το λόγο ότι καταστρατηγείται εμφανώς ο Νόμος 4019/11 (ΦΕΚ 216 Α / 30-9-2011). Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε το πώς εργαζόμενοι που μέχρι και χθες απασχολούνταν στον ΕΛΤΑ, σήμερα εμφανίζονται ως εργαζόμενοι προερχόμενοι από συγκεκριμένη Κοιν. Σ. Επ. Δηλαδή οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εντάσσονται στις «Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού» ή στις «Ειδικές Ομάδες Πληθυσμού»; Αφού μέχρι χθες απασχολούνταν στον ΕΛΤΑ, με πια διαδικασία επαναπροσλαμβάνονται μέσω Κοιν. Σ. Επ.; Προδήλως λοιπόν ευθέως παραβιάζεται ο Νόμος 4019/11 (ΦΕΚ 216 Α / 30-9-2011) και καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα να παρέμβει και να αποκαταστήσει την τάξη όπως ορίζεται από τους κανόνες της Πολιτείας μας.

Δικαίωμα στην εργασία έχει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας και όχι μόνο οι ευνοούμενοι διάφορων «περίεργων» κέντρων. Ο Οργανισμός μας δεν είναι μαγαζί κανενός! Καταγγέλλουμε επίσης την κάλυψη που παρέχει η Διοίκηση του ΕΛΤΑ σε τέτοιου είδους μεθοδευμένες καταστάσεις, οι οποίες μειώνουν το κύρος της Επιχείρησης και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Τελικά κοστίζει λιγότερο η πρόσληψη μέσω Κοιν. Σ. Επ. σε σχέση με τους άλλους τρόπους πρόσληψης; Η διακήρυξη που δίνει αποκλειστικότητα σε Κοιν. Σ. Επ. συμφέρει τον ΕΛΤΑ και πόσο νόμιμη είναι; Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την Κυβέρνηση και κάθε συναρμόδιο παράγοντα, να παρέμβει άμεσα σταματώντας τον ολέθριο για τον ΕΛΤΑ κατήφορο που η Διοίκησή του τον έχει οδηγήσει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη