7 Μαρ 2015

Πριν από λίγο

 Θετική είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ανταπόκριση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τη λίστα των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων.

 Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, με απαντητική επιστολή του χθες το βράδυ, ο κ. Ντέισελμπλουμ ανταποκρίνεται θετικά στον Γιάνη Βαρουφάκη και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euroworking Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν πως η κυβέρνηση συνεχίζει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θέλει τις μεταρρυθμίσεις Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε σήμερα, στο περιθώριο συνάντησης του «think tank» Aspen Institute, που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών στη Βενετία, ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Από τα κύρια θέματα της συζήτησης είναι η κρίση στην Ευρωζώνη και οι δυνατότητες αντιμετώπισής της. Σε δηλώσεις του, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βασικό θέμα αφορά τον τρόπο έγκρισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την διαδικασία με την οποία αυτές θα κριθούν. «Το θέμα δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις, γιατί η Ελλάδα τις θέλει και τις θέλει περισσότερο.
Συνεπώς, το αντικείμενο εργασίας είναι να συμφωνήσουμε επί της διαδικασίας, με την οποία οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες, θα εφαρμοστούν και αξιολογηθούν, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποτίμησή τους από το Eurogroup», τόνισε. Σημείωσε δε ότι η επεξεργασία και η αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθεί από τεχνικά κλιμάκια που θα συνέλθουν σύντομα στις Βρυξέλλες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη