13 Απρ 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ!

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με τους δανεσιστές με το χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι την ημερομηνία ορόσημο
την 24η Απριλίου.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα προσπαθήσουν μέχρι τις 20 Απριλίου να έχουν γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές έτσι ώστε η συμφωνία στη συνέχεια να πάρει το δρόμο προς Euroworking Group και στην συνέχεια στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Υπάρχουν όμως και σενάρια που θέλουν συμφωνία ακόμη και αργότερα αφού η συμφωνία του Φεβρουαρίου δίνει περιθώριο μέχρι τα τέλη Απριλίου.

«Αγκάθια» στη διαπραγμάτευση θεωρούνται:

Το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού
Η απαίτηση των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ
Η απαίτηση των πιστωτών για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων
Οι ομαδικές απολύσεις και
Οι ιδιωτικοποιήσεις.

Το κλίμα για την Αθήνα δεν μοιάζει καθόλου ευνόικο. Ενδεικτική είναι η δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου στη γερμανική εφημερίδα FAZ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Euro-working group, όπου εκφράζει απογοήτευση για την στάση της Αθήνας και μιλά απαξιωτικά για τον Έλληνα εκπρόσωπο, χαρακτηρίζοντάς τον «ταξιτζή». Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει την εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και πως τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν όχι μόνο τη διαπραγμάτευση, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως λιγοστεύουν οι ελπίδες της Ελλάδας για μια αξιοπρεπή λύση, αφού οι Ευρωπαίοι είναι οργισμένοι με την ελληνική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι πως το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε άρθρο του υποστηρίζει ότι ακόμη κι αν επιβιώσει τους επόμενους τρεις μήνες, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η Ελλάδα ίσως να «έκαψε» την καλύτερη ευκαιρία της για μακροπρόθεσμη συμφωνία για το χρέος, με την αποξένωσή της από τους εταίρους της ευρωζώνης, τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο την υποστήριξή τους.




crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη