17 Απρ 2015

Παρεμβάσεις και περιοδείες

Με στόχο να ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ο Αντώνης Σαμαράς θα απαντά ο ίδιος πλέον στην
κυβέρνηση, συχνά πυκνά θα μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στην Βουλή, ενώ παράλληλα ξεκινά τις περιοδείες με πρώτο σταθμό τη Λάρισα το επόμενο σαββατοκύριακο (25 -26) Απριλίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται για ολομέτωπη επίθεση με την κυβέρνηση, καθώς την Πέμπτη θα δώσει το παρών στην συνεδρίαση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα και αναμένεται να αναφερθεί τόσο στο μεταναστευτικό όσο και το ζήτημα των καταλήψεων.

«Κάθε λεπτό που περνά, κυριαρχεί η ανομία. Για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση και η προκλητική πολιτική της», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς για την κατάληψη στην πρυτανεία.

Στη Συγγρού εκτιμούν πως το Μαξίμου και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας απομονώνεται με τις πολιτικές που ακολουθεί τόσο στο εξωτερικό, όπου δεν έχει κανένα σύμμαχο στις διαπραγματεύσεις, όσο και στο εσωτερικό, καθώς δεν επιθυμεί την συναίνεση αλλά την σύγκρουση.

Παράλληλα, συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά σημειώνουν πως η κυβέρνηση «θερίζει» τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και βλέπει ότι δεν μπορεί να τα τηρήσει.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση και για την πορεία της οικονομίας. Στην ΝΔ τονίζουν πως δεν θα πρέπει να χαθεί το Eurogpoup της 24ης Απριλίου, καθώς ήδη φτάνουν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που τονίζουν πως ενδέχεται το ελληνικό ζήτημα να μετατεθεί για τις 11 Μαΐου.

Σε μια τέτοια περίπτωση - όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές - η οικονομική ασφυξία που επικρατεί ήδη στην αγορά θα επιδεινώνονταν επικίνδυνα καθώς ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στις διαπραγματεύσεις.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο - 24ωρες μετά το Eurogroup - ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του περιοδεία στην Λάρισα στα πλαίσια των περιφερειακών συνδιασκέψεων που θα γίνουν σε όλη την χώρα με τελευταίο σταθμό την Εθνική Συνδιάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα στα τέλη Ιουνίου.


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης-real.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη