20 Απρ 2015

Σε ...βαθιά νερά οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα!

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης συζητήθηκαν φορολογικά θέματα και κυρίως η περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση και ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τους
δανειστές να σημειώνουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα παταχθεί καλύτερα η διαφθορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή συνεδρίαση παρευρίσκονταν και η ΓΓΔΕ Κ. Σαβαΐδου.
Επίσης, συζητήθηκε η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων με την ελληνική πλευρά να δηλώνει ότι προτίθεται να προχωρήσει και να ολοκληρώσει την σύμβαση παραχώρησης για τα 24 περιφερειακά αεροδρόμια και πώληση του ΟΛΠ.  Διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε στο πού θα διοχετευτούν τα χρήματα από τιςαποκρατικοποιήσεις, με την πλευρά των δανειστών να επιμένει ότι πρέπει να πάνε για τη μείωση του χρέους και την ελληνική κυβέρνηση να ζητά να ενισχύσουν την προσπάθεια για μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των θεσμών και η ελληνική αντιπροσωπία θα μπουν στην κυριολεξία «στα βαθιά νερά» αφού αναμένεται να συζητηθούν τόσο το ασφαλιστικό όσο και τα εργασιακά, όπου εκεί παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες αποκλίσεις, ικανές να οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία, αφού η Αθήνα είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις «κόκκινες γραμμές» της στα δύο αυτά θέματα.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο επισημαίνοντας πως τις τελευταίες ημέρες οι ρυθμοί έχουν ενταθεί.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη