2 Απρ 2015

Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Τζον , Σύνθια.

Η πρώτη σύζυγος του διάσημου «σκαθαριού» Τζον Λένον, Σύνθια Λένον, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο χθες, στο σπίτι της στην Ισπανία, σε ηλικία 76 ετών.

Η Σύνθια Λίλιαν Πάουελ, γεννημένη στο Μπλακπούλ στις 10 Σεπτεμβρίου 1939, γνωρίστηκε με τον Τζον Λένον όταν και οι δύο φοιτούσαν στην καλλιτεχνική σχολή του Λίβερπουλ. Μία ημέρα, εκείνος την χτύπησε απλά στην πλάτη και της είπε: «Γεια, είμαι ο Τζον». H Σύνθια Λένον υπήρξε ιδιαίτερα φιλομαθής και όπως δήλωνε η ίδια, τελείως αντίθετη από εκείνον. «Ήταν επαναστάτης και όλοι τον θαύμαζαν» είχε δηλώσει το 2005, σε συνέντευξή της στο ABC. Τον Αύγουστο του 1962, η Σύνθια ανακοινώνει στον Λένον την εγκυμοσύνη της. «Μόνο ένα πράγμα μένει για αυτό. Πρέπει να παντρευτούμε», φέρεται να της είπε ο Λένον μόλις του ανακοίνωσε τα νέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου κάτω από άκρα μυστικότητα από τον μάνατζερ των «σκαθαριών», Μπράιαν Έπσταϊν, λίγες εβδομάδες πριν οι Beatles ηχογραφήσουν το πρώτο τους σινγκλ, «Love Me Do». Λίγο αργότερα, μετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα στο Λίβερπουλ, όπου η Σύνθια ζούσε με τον γιο τους, Τζούλιαν, σαν επτασφράγιστο μυστικό, ώστε οι χιλιάδες θαυμάστριες του Τζον Λένον να μην μάθουν την ύπαρξή της.
Τα σοβαρά προβλήματα στον γάμο τους εμφανίστηκαν το 1968, όταν η Σύνθια επιστρέφοντας στο σπίτι αντίκρισε τον Τζον καθισμένο στο πάτωμα με την Γιόκο Όνο. Ο γάμος έληξε όταν τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς η Γιόκο Όνο ανακάλυψε πως είναι έγκυος. Ο Λένον διέκοψε κάθε επαφή με τη Σύνθια και τον γιο του. «Ήμασταν κομπάρσοι στη ζωή του Τζον», είχε δηλώσει η Σύνθια Λένον, το 2005. Τζούλιαν και Τζον Λένον ήρθαν ξανά κοντά λίγο πριν από τη δολοφονία του δεύτερου, το 1980.
Η Σύνθια Λένον παντρεύτηκε άλλες τρεις φορές, ενώ διατήρησε καλές σχέσεις με τη Γιόκο Όνο, η οποία έσπευσε, μάλιστα, να εκφράσει μέσω Twitter τα συλλυπητήριά της στον γιο της, Τζούλιαν. Τη θλίψη τους εξέφρασαν επίσης, ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη