30 Απρ 2015

Κάτω τα χέρια απ τον Στουρνάρα ρε γατάκια της κυβέρνησης!

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ασάφειας και της αφασίας αποφάσισε να χτυπήσει ότι έχει μείνει σταθερό στη χώρα αυτή. Με γκεμπελικές μεθόδους και με
αριστερίστικη νοοτροπία, στελέχη του τίποτα, που δεν έχουν κάνει και πολλά στη ζωή τους για την Ελλάδα, άρχισαν να χτυπάνε τον διοικητή της ΤτΕ, προφανώς γιατί κάνει καλά τη δουλειά του.
Γιατί προφανώς είναι ο μόνος άνθρωπος που του μιλάνε οι δανειστές διότι τον Βαρουφάκη και τους λοιπούς κλόουν της διαπραγμάτευσης τους έχουν βάλει στη γωνία σε απομόνωση. Δεν ντρέπονται στην κυβέρνηση που δεν έχουν κανέναν σοβαρό άνθρωπο να διαπραγματευτεί και αντικαθιστούν τον Βαρουφάκη με τον άλλο απίθανο, τον Τσακαλώτο, έχουν βάλει στο στόχαστρο και τον Στουρνάρα που αν δεν ήταν αυτός θα είχε κόψει ο Ντράγκι και τα υπόλοιπα λεφτά που μας δίνει για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.
Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις του πολυπράγνωμα αλλά παντελώς άσχετου Νίκου Παππά καθώς και της γνωστής και... ασχολίαστης πλέον Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ο Παππάς μέμφθηκε τον Στουρνάρα γιατί λέει εμποδίζει την ΤτΕ να δώσει στοιχεία για τα δάνεια των επιχειρήσεων, ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ενώ γνωρίζει ότι τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στους αρμόδιους φορείς όπως είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς και ο Υπουργός Διαφάνειας. Ο κ. Παππάς θέλει να δημιουργήσει «πέμπτη φάλαγγα» στις επιχειρήσεις και αναζητά και συνεργούς στην ΤτΕ.
Αλλά είναι τόσο... αλλού που δεν μπορούν ούτε μεταξύ τους να συνεννοηθούν.
Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας κ. Γ. Βασιλειάδης σε συνέντευξή του –αφού ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό που τον κάλεσε να αναλάβει τη θέση- ξεκαθαρίζει σε σχετική ερώτηση για την αδυναμία που δηλώνει η Τράπεζα της Ελλάδος να στείλει στη Βουλή στοιχεία για υπουργούς ή βουλευτές που μπορεί να μετέφεραν χρήματα από καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
«Η Τράπεζα της Ελλάδας το είπε και καλά το είπε, γιατί νομιμοποιείται να δώσει στοιχεία με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες. Εφόσον ακολουθηθούν αυτές οι διαδικασίες», τόνισε με νόημα, απαντώντας ουσιαστικά στον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά ο οποίος εγκαλούσε τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας γιατί δεν έδινε στη βουλή στοιχεία για τα δάνεια των επιχειρήσεων.
Απαντά όμως και στον βουλευτή των ΑΝΕΛ (και πρόεδρο του χριστιανικοδημοκρατικού κόμματος κ.ά.) Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος επιτέθηκε για πολλοστή φορά στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, παραπονούμενος «γιατί δεν του δίνει τα στοιχεία που αυτός ζητά με ερωτήσεις του».
«Παρακαλούμε πολύ αυτό να το αξιώσετε», είπε ο βουλευτής. Και συνέχισε «Και αν δεν θέλει να το κάνει ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Στουρνάρας μπορεί να κάνει και άλλη δουλειά, εάν δεν θέλει να είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του ελληνικού λαού που αναγκαστικώς δίνει τα λεφτά του στις τράπεζες».
Και οι δυο βουλευτές όμως -που ταυτίζονται άριστα- γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται.
Και αν δεν το γνώριζαν ας διαβάσουν τη σημερινή συνέντευξη του γενικού τους γραμματέα. Τι είπε ο σοβαρός άνθρωπος που οι δυο βουλευτές αγνοούν.
Ότι τα στοιχεία που ζητούν είναι διαθέσιμα στους αρμόδιους φορείς όπως είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς και ο Υπουργός Διαφάνειας. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.
Από την άλλη, η εμμονή της Προέδρου της Βουλής είναι γνωστή. Χθες έκανε νέα επίθεση στον Στουρνάρα για ένα θέμα που είχε ξαναεπιτεθεί και είχε λάβει απαντήσεις.
Πριν δυο χρόνια λοιπόν, η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αναφέρει ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «την ίδια στιγμή κατά την οποία περικόπτει τα δημόσια οικονομικά και εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, οι στενοί του συγγενείς, η σύζυγος και οι θυγατέρες του, με αποφάσεις του ΕΟΦ εισπράττουν σχεδόν μισό εκ. για διαφημιστική καμπάνια κατά της πολυφαρμακίας».
Η αναφορά αυτή της κας Κωνσταντοπούλου είχε προκαλέσει τότε την οργισμένη απάντηση του κ. Στουρνάρα ο οποίος έκανε λόγο για ένα άθλιο σχέδιο κατασυκοφάντησής του που βρίσκεται σε εξέλιξη και που υιοθετήθηκε και από την κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τότε υπουργός στην ανακοίνωσή του επισήμανε ότι η επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν την υπουργοποίησή του και αφορά τον ιδιωτικό τομέα της χώρας. Επίσης, ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούν διεθνή διαγωνισμό του ΕΟΦ στον οποίο πήρε μέρος και η εταιρία της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών, διαγωνισμός όμως που προκηρύχθηκε πολλούς μήνες πριν γίνει Υπουργός ο κ. Στουρνάρας.
Μάλιστα, τόνιζε με έμφαση ότι οι «οι καθοδηγητές αυτών των δημοσιευμάτων το γνωρίζουν αυτό όπως και το ότι ο βίος του κ. Στουρνάρα και της οικογένειάς του είναι διαυγής και κρυστάλλινος».
«Θα περιμέναμε όμως –κατέληγε η ανακοίνωση- από αντιπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου να μην παίρνουν μέρος στο άθλιο αυτό παιχνίδι, το οποίο εξυπηρετεί μόνο δόλιους σκοπούς».
Μάλιστα, επειδή η συντονισμένη επίθεση περιελάμβανε και σε αναφορές και «καταγγελίες» περί εισφοροδιαφυγής της συζύγου του τότε Υπουργού, στην ανακοίνωση αναφέρονταν ακόμη ότι «οι αναφορές σε παράνομη συμμετοχή στο διαγωνισμό εξαιτίας καταδικαστικής απόφασης για χρέη στο Δημόσιο είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι η υπόθεση αφορά τη μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών το 1979 από εταιρεία του πατέρα της στην οποία ήταν μέτοχος η ίδια, υπόθεση που εκδικάστηκε το 1984».
Σαν να μην άλλαξε τίποτε, χθες η Πρόεδρος επανέφερε ακριβώς το ίδιο θέμα, μιλώντας για συγκρούσεις συμφερόντων κλπ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του παριστάμενου Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος της απάντησε ότι «τα είχατε ξαναπεί στην προηγούμενη Βουλή για τον κ. Στουρνάρα και την σύζυγό του. Σας είχε απαντήσει ο ίδιος. Σας είχα απαντήσει και εγώ. Είναι αισχρό αυτό που κάνετε και ως γυναίκα. Η γυναίκα του κ. Στουρνάρα έχει μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων τριάντα χρόνια. Δεν είχε εταιρεία όταν έγινε υπουργός ο κ. Στουρνάρας».
Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει να κάνει σωστά τη δουλειά του και προσφέρει στην ελληνική οικονομία. Τότε, από τη θέση του υπουργού όπου κατάφερε και αντέστρεψε την πορεία εξόδου της χώρας από το ευρώ και σήμερα, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου μόνο χάρη στις δικές του προσπάθειες στέκεται όρθιο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
http://www.antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη