26 Απρ 2015

«ΧΟΝΤΡΟ» ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πληθαίνουν τα σενάρια για το «ξήλωμα» Βαρουφάκη

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν και το βαρύ κλίμα στη Ρίγα της Λετονίας στο παρασκήνιο του Eurogroup, έχουν προβληματίσει έντονα τον Αλέξη Τσίπρα ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον ρόλο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ως κεντρικού διαπραγματευτή της κυβέρνησής του.

Η «καραντίνα» στην οποία έβαλαν οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και οι χαρακτηρισμοί που του απέδωσαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, διατρανώνουν τα όχι φιλικά αισθήματα που τρέφουν γι΄ αυτόν, και αυτό έχει προβληματίσει το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε τα πυρά των εταίρων. Λίγες εβδομάδες μόλις πριν, είχε διαρρεύσει η πληροφορία, ότι η Γερμανία απαίτησε την αποπομπή Βαρουφάκη, ενώ την ίδια στιγμή ο γερμανικός τύπος εξαπέλυε μύδρους εναντίον του και ο Γερμανός εκπρόσωπος των Σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιόαχιμ Πος, τον «φωτογράφιζε» ως ακατάλληλο για τη διαπραγμάτευση. Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει την στήριξή του στον υπουργό, κάνοντας μαζί του την περιβόητη βόλτα στο Παγκράτι.

Τη στιγμή όμως που τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και η κυβέρνηση αναζητά απελπισμένα έναν συμβιβασμό στο παρά πέντε, αλλά και με δεδομένο το εχθρικό κλίμα από τους εταίρους που έχει διαμορφωθεί γύρω από το πρόσωπο του Γιάνη βαρουφάκη, στο Μαξίμου αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με το ρόλο του στην κυβέρνηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη