23 Απρ 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: H κυβέρνηση προσεγγίζει κι αυτό το κρίσιμο θέμα με μια βολονταριστική ρητορεία,

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Κώστας Καραμανλής εκφράζει
την ανυσιχία του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της Ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής...
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κώστα καραμανλή:



Ερώτηση
Προς τον
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Θέμα: Ελληνική Μεταναστευτική Πολιτική

Αναμφισβήτητα, το ζήτημα της μετανάστευσης στη χώρα μας αποτελεί ένα σύνθετο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, το οποίο χρήζει άμεσης και διακομματικής αντιμετώπισης, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο ατελέσφορων μικροκομματικών αντιπαραθέσεων.
Με λύπη, όμως, διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει κι αυτό το κρίσιμο θέμα με μια βολονταριστική ρητορεία, αναλωνόμενη σε ένα παιχνίδι ονοματολογίας, βαφτίζοντας πλέον όλους τους μετανάστες ως «πρόσφυγες», κι άρα δικαιούχους ασύλου, μη δεχόμενη καν τον όρο «παράτυποι μετανάστες» (irregular migrants), που έχει υιοθετήσει η Διεθνής Αμνηστία.

Παράλληλα, η συνολική κυβερνητική πολιτική κινείται – για άλλη μια φορά – σε τροχιά απομάκρυνσης από τις πολιτικές της φιλελεύθερης δύσης, θέτοντας σε κίνδυνο την ευρύτερη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που δείχνουμε πλέον να το αντιλαμβανόμαστε ως κάτι «ξένο» κι «εχθρικό» προς εμάς.

Ερωτάται, επομένως, ο κ. Υπουργός

- Έχει αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα ότι ο Έλληνας Επίτροπος είναι αρμόδιος για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής;

- Έχει αναπτυχθεί από την πλευρά του Υπουργείου κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με τον Έλληνα Επίτροπο, για την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη