3 Μαΐ 2015

Τα σενάρια για μεταβατικό πρωθυπουργό! Ποιοι προωθούν τον ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Η λογική υποχώρηση της κυβέρνησης στις αναπόφευκτες πιέσεις των δανειστών -που σε εσωτερικό επίπεδο αποτυπώθηκε από τον «ανασχηματισμό» της διαπραγματευτικής ομάδας- χρεώνεται από οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στον Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την έως τώρα στάση του αναδεικνύεται σε σκιώδη ρυθμιστή των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων της χώρας και ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί σε σενάρια που τον θέλουν να αποκτά οικουμενική αποδοχή ο ηγετικός του ρόλος στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας αναγκαστεί εκ των πραγμάτων ή επιλέξει σκοπίμως να βρεθεί προσωρινά εκτός νυμφώνος. Αφενός μεν από ένα ενδεχόμενο «εθνικό ατύχημα» στο μέτωπο της οικονομίας, που μπορεί να «εκμηδενίσει» την ηγετική του παρουσία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφετέρου δε από ένα εσωκομματικό και κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα», που θα θέσει σε κίνδυνο τη «συνοχή» της κυβέρνησης και θα προσφέρει στη συνέχεια τη δυνατότητα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να εισέλθουν στο γήπεδο της άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής σε μια άλλη διακυβέρνηση, με οικουμενικά χαρακτηριστικά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ως «έφεδρος πρωθυπουργός» που θα δώσει λύση, με την ευρύτερη αποδοχή και στήριξη στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας προβάλλεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Εξάλλου, ο κ. Δραγασάκης είναι από τα λίγα πρόσωπα στην κυβέρνηση, που όλους αυτούς τους μήνες βρίσκεται στο απυρόβλητο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όχι μόνο χαίρει της εκτίμησης κορυφαίων στελεχών από τον χώρα της Κεντροαριστεράς, όπως του Κώστα Σημίτη, του ΣταύρουΘεοδωράκη, του Αλέκου Παπαδόπουλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, της Λούκας Κατσέλη και του Φώτη Κουβέλη, και της Κεντροδεξιάς, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝτόραΜπακογιάννη, αλλά είναι και πρόσωπο σεβαστό στον χώρο των παραδοσιακών «βαρόνων» του μεταπολιτευτικού εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου της χώρας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη