9 Μαΐ 2015

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΌ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ.... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

«Οχι» μέχρι νεωτέρας από τους δήμους για τα ταμειακά διαθέσιμα!!!
Δεν θα μεταφέρει προς το παρόν τα ταμειακά της διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος η πλειονότητα των δήμων της χώρας. 
Η ολομέλεια του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στη Χαλκιδική, αποφάσισε να μην προχωρήσει σ’ αυτό το βήμα. Σύμφωνα με ψήφισμα που εκδόθηκε, εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. της Ενωσης να λάβει την τελική απόφαση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εφόσον δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τη διαδικασία από την κυβέρνηση.

Οπως, ωστόσο, σημειώνεται στο ψήφισμα «σε περίπτωση που η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού».

Η αναβολή της απόφασης αποδίδεται στις διαφωνίες που προέκυψαν εντός του στρατοπέδου των γαλάζιων δημάρχων, οι οποίοι κατέχουν και την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, για το αν πρέπει να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα. Η απόφαση ελήφθη με ανοιχτή ψηφοφορία έπειτα από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Ψήφισαν 185 υπέρ, 57 κατά, ενώ 10 εκπρόσωποι της παράταξης του ΚΚΕ κατέβασαν δική τους πρόταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των παρόντων την ώρα της ψηφοφορίας ήταν 253, οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι 402, ενώ είχαν διαπιστευθεί 500 συνολικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Μπίρμπας, δήλωσε ότι, λόγω του μικρού αριθμού ψήφων των παρισταμένων συνέδρων, το κυβερνών κόμμα δεν αναγνωρίζει νομιμοποίηση στην απόφαση.

Ο κ. Μπίρμπας κάλεσε μάλιστα τους συνέδρους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν, όπως και έγινε.

Πάντως, μικρός αριθμός δήμων έχει αποφασίσει -μέσω δημοτικών συμβουλίων- να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ, όπως οι δήμοι Γόρτυνας και Θεσσαλονίκης, γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Γιάννης Μπουτάρης δέχθηκε κριτική στο συνέδριο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη