9 Μαΐ 2015

Εξορμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με άρωμα…προεκλογικής περιόδου

Θυμίζουν έντονα προεκλογική περίοδο οι κινήσεις πολλών στελεχών της κυβέρνησης τα οποία ανήκουν στον χώρο του
ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο προέρχονται.
Μάλιστα οι κινήσεις αυτές που συνεχίζονται σχεδόν επί καθημερινής βάσης τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, γίνονται από πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του οποίου ηγείται ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το τελευταίο διάστημα έχουν «οργώσει» όλες τις περιοχές της Αττικής σε πρώτη φάση και ενδεχομένως να συνεχίσουν τις εξορμήσεις τους και στην Περιφέρεια το επόμενο διάστημα. Απόδειξη περί αυτού αποτελεί η νέα ομιλία που θα κάνει ο Β” αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαϊου στις 7.30 το βράδυ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9) με θέμα «Το κυβερνητικό έργο και ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

Η έντονη κινητικότητα στελεχών της κυβέρνησης συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με φουλ ρυθμούς και το αμέσως επόμενο διάστημα. Το όλο κλίμα και σκηνικό βέβαια δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά στους πολίτες σχετικά με το που αποσκοπούν αυτές οι κινήσεις. Πολύ περισσότερο, θυμίζουν έντονα προεκλογική περίοδο. Στοιχείο και ενδεχομένως συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από τις δηλώσεις που κάνουν συχνά-πυκνά το τελευταίο διάστημα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν λόγο για δημοψήφισμα ίσως και για εκλογές. Κάποια άλλα πάντως μέλη του κόμματος ζητούν ολική ρήξη για τους δανειστές χωρίς εκλογές, φιλοσοφία που έρχεται σε αντίθεση με τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν συμφωνία με τους πιστωτές.

Οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά «υποψιασμένοι» αλλά και καχύποπτοι μέσα από αυτή την έντονη κινητικότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούν πολλά «σενάρια» για την συνέχεια. Και λογικό είναι να συμβαίνει αυτό από την στιγμή που στην θεματολογία των ομιλιών τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσθέσει ο τελευταίο διάστημα την φράση «Και οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει από τους πολίτες έχει να κάνει με το ποιο μπορεί να είναι το περιεχόμενο αυτών των πολιτικών εξελίξεων. “Ίσως πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα» λένε κάποιοι. «Ίσως και οι αντιδράσεις που θα προκύψουν από τα μέτρα που ενδεχομένως θα προκύψουν από την όποια συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές» λένε κάποιοι άλλοι. Κάποιοι άλλοι εκτιμούν μέσα από τις συζητήσεις τους ότι τα στελέχη της κυβέρνησης που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ «τρέχουν» για να προετοιμάσουν το έδαφος ενόψει κάποιων νέων υφεσιακών μέτρων που «ακούγεται» ότι μπορεί να έρθουν ώστε οι πολίτες να τα δεχθούν με πιο ήπιες αντιδράσεις.
Ρεπορτάζ Φώτης Κατσούφης






crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη