7 Ιουν 2015

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ .....





Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που για 10η φορά στη σειρά θα συγκρουστούν στους μεγάλους τελικούς. Πλεονέκτημα έδρας έχει ο Ολυμπιακός φέτος, κάτι που αυτομάτως του δίνει τον πρώτο λόγο.
Δεν είναι, φυσικά, μόνο η έδρα. Είναι και η γενικότερη συμπεριφορά των δύο ομάδων, η αξιοπιστία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και ακόμα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

Οι αλλαγές στο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να άλλαξε έγκαιρα προπονητή, αλλά οι παίκτες παρέμειναν και βρήκαν τις ισορροπίες τους φτάνοντας μέχρι τον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα, αλλά και του πρωταθλήματος. Μάλιστα στην κανονική περίοδο κέρδισαν δύο φορές τους «πράσινους».
Από την άλλη έχουμε έναν Παναθηναϊκό που έχει μαζικές απουσίες στο χειρότερο σημείο, έχασε τον Γκιστ για χρήση απαγορευμένων ουσιών, πήρε πριν από λίγο καιρό τους Μόργκαν και Κούπερ και μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά είναι… ακέφαλος, αφού ο Μανωλόπουλος είναι προσωρινή λύση στον πάγκο. Υπάρχουν, πάντως, δύο θετικοί παράγοντες για αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.
Ο ένας είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πρόσφατα πήρε το πρωτάθλημα με υπηρεσιακό τον Αλβέρτη στον πάγκο του και μάλιστα κάνοντας μπρέικ στο μπρέικ.
Δεύτερος ο τελευταίος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη απέδειξε περίτρανα πως διαθέτει παίκτες οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν το τέλειο ματς. Αρα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος.
Το να παίζει χωρίς Παππά, Γκιστ και Μπατίστα στην Πυλαία και να προηγείσαι με 33-12 στην πρώτη περίοδο σημαίνει πολλά. Σε σχέση με εκείνο το ματς η διαφορά στο αγωνιστικό κομμάτι είναι ότι επέστρεψε στις προπονήσεις ο Μπατίστα.
Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Ουρουγουανός σέντερ μετά από τόσες μέρες απουσίες λόγω θλάσης και φυσικά πόσο χρόνο θα πάρει στο ματς. Από πλευράς Ολυμπιακού έχουν ενοχλήσεις ο Πέτγουεϊ με τον Παπαπέτρου. Η ουσία, βέβαια, είναι αλλού. Στο τι θα παίξουμε τελικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη