18 Ιουν 2015

Σε πλήρη απαξίωση το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών...

Λύγισε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να σπάει πτωτικά τα χαμηλά έτους των 691 μονάδων που είχε σημειώσει στα
τέλη Απριλίου, ενώ η τεχνική εικόνα της αγοράς δυσχεραίνει περαιτέρω, καθώς σύμφωνα με αναλυτές η επόμενη στάση θεωρούνται οι 590 μονάδες.
Εχασε και το "οχυρό" των 700 μονάδων ο Γ.Δ.Με τις σωρευτικές απώλειες να φτάνουν πλέον το 18% σε τέσσερις συνεδριάσεις, τα margin calls και οι stop εντολές, "λύγισαν" και τους τελευταίους αισιόδοξους της αγοράς, που ήλπιζαν σε μία συμφωνία όλο αυτό το διάστημα.
Το ενημερωτικό σημείωμα της Goldman Sachs που προειδοποιεί μεταξύ άλλων,  τους πελάτες της που έχουν έκθεση σε ελληνικούς τίτλους, πως δεν φέρει καμία  ευθύνη ο θεματοφύλακας έναντι των πελατών τoυ σε περίπτωση που επιβληθούν capital controls στην Ελλάδα, τρόμαξε επίσης την εγχώρια αγορά. Έτσι ο χαμηλός τζίρος οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει ξένος επενδυτής ούτε για...δείγμα, ενώ οι πωλητές με το φόβο να μην εισπράξουν, δεν βρίσκουν ικανοποιητικό bid.

Ρε λέτε να είναι τελικά αλήθεια αυτό που γράφτηκε σε αυτό το μπλογκ, στις 5 Ιουνίου:

http://taxalia.blogspot.gr/2015/06/450.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη