25 Ιουν 2015

Χατζηνικολάου: Χοντρό παιχνίδι ξένων συμφερόντων στο φάρμακο

XatzinikolaouStarΛάβρος κατά των θεσμών ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου σε κρίσιμη παρέμβασή του στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του STAR για τη σωτηρία του ελληνικού φαρμάκου.


Κατά την παρέμβασή του ο Νίκος Χατζηνικολάου επεσήμανε ότι οι εταίροι παίζουν “χοντρό παιχνίδι συμφερόντων“, και επιμένουν “να τελειώσουν την ελληνική οικονομία και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία“.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τα φάρμακα ο δημοσιογράφος θεωρεί ότι οι “θεσμοί τάσσονται ανοιχτά και απροκάλυπτα πλέον υπέρ των ξένων και ειδικά των γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών και κατά της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας” και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αποδεχτεί τέτοιο εκβιασμό“.

“Όπως επιμένουν στο να αυξήσουν τους συντελεστές για την εστίαση και τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία και τα μεγάλα τουριστικά νησιά, έτσι επιμένουν να τελειώσουν και την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία” δήλωσε ο δημοσιογράφος μετά από ερώτηση του Τάσου Τέλλογλου για τη φαρμακευτική περίθαλψη και τα μέτρα που προβλέπουν, ότι η τιμή των φαρμάκων που χάνουν την πατέντα τους πρέπει να είναι στο 50% των καινούριων και το γενόσημο στο 32,5 % με γενίκευση των γενοσήμων.


“Η τρόικα επιμένει σε κάποια μέτρα τα οποία οδηγούν στο να τελειώσει η ελληνική οικονομία. Μέσα σε αυτά τα μέτρα, επιμένουν να τελειώσουν και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Εκπροσωπούν συμφέροντα και είναι πασιφανές αυτό, εξυπηρετούν τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και αυτό δε πρέπει να το δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση.“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Χατζηνικολάου και επεσήμανε ότι ο κλάδος του φαρμάκου έχει αρχίσει ήδη να αντιδρά έντονα και να μιλά για“στημένη παγίδα”

“Οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες αντιδρούν με οξύτατο τρόπο, θεωρούν, ότι για άλλη μια φορά τους στήνεται χοντρή παγίδα” δήλωσε ο Ν. Χατζηνικολάου ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: 7imeres.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη