30 Ιουν 2015

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟ....ΑΡΓΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ!!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ:""Αγαπητέ κ. Τσίπρα ρισκάρετε την τύχη όλων των Ελλήνων για δεκαετίες μπροστά""
«Κυρίες και κύριοι από τα μεσάνυχτα σήμερα η χώρα βγαίνει εκτός προγράμματος, αφού μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ και η χώρα τίθεται εκτός προγράμματος και εκτός τροχιάς ευρωζώνης», επεσήμανε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή τουΕν Αθήναις στον Real FM.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι όλα θα πάνε πολύ καλά. Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι παίρνοντας ένα δυνατό ΟΧΙ στα χέρια του θα κάνουν πίσω όλοι οι Ευρωπαίοι. Θα κάνουν πίσω όλοι οι Αμερικανοί και θα ανοίξει για την Ελλάδα πλέον ο δρόμος για την επιστροφή στην αξιοπρέπεια και στην ανάπτυξη» συνέχισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων ο γνωστός δημοσιογράφος επεσήμανε «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα τα λεφτά του ελληνικού λαού στις τράπεζες και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κουρευτούν δηλαδή να γίνει «bail in» ή να φτάσουμε σε εκκαθάριση τραπεζών, πράγμα που σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα θα κρατήσει τις εγγυήσεις (όλα τα δάνεια των τραπεζών, περίπου 150 δισ.) προκειμένου να εξασφαλίσει τη ρευστότητα που έχει δώσει μέχρι στιγμής στις ελληνικές τράπεζες».

Όσον αφορά στη συνέντευξη που έδωσε χθες στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Τράγκας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πρόβλημα στις σχέσεις με τους Ευρωπαίους είναι ο ίδιος και η πολιτική του, που είναι η ελπίδα για όλη την Ευρώπη. «Ομολόγησε με μοναδικό τρόπο ότι το σχέδιο των Ευρωπαίων και όσα υφίσταται ή πρόκειται να υποστεί η χώρα είναι να μην πετύχει η ελληνική κυβέρνηση λύση που θα δείξει σε όλη την Ευρώπη ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Επίσης, είπε ότι οι δανειστές θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κεφάλαιο μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Τσίπρας αφού έριξε το κλείσιμο των τραπεζών στους ξένους, αφού είπε ό,τι και ο Σαμαράς, ότι κάθε φορά που φτάναμε κοντά σε μία συμφωνία μας ζητούσαν κάτι παραπάνω, ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που ο κόσμος πει ΝΑΙ αυτός δεν είναι παντώς καιρού πρωθυπουργός και φυσικά με μια αρνητική απάντηση του ελληνικού λαού στο ΟΧΙ που του προτείνει, εάν επικρατήσει το ΝΑΙ θα δρομολογήσει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα δηλαδή θα πάει σε εκλογές».

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τράγκας είπε «Αγαπητέ κύριε Τσίπρα, είτε πάρετε ένα μεγάλο και βροντερό ΟΧΙ είτε πάρετε ένα ΝΑΙ, είτε μία διχαστική ισοδυναμία των δύο απαντήσεων -διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αποτελέσματα εκλογών που δίνουν μερίδια στα κόμματα, πρέπει να ξέρετε ότι ρισκάρετε… Στην κυριολεξία ρισκάρετε την τύχη όλων των Ελλήνων και της Ελλάδος για δεκαετίες μπροστά, εάν δεν σας βγει η εκτίμηση ότι όλοι όσοι στέκονται απέναντί σας θα φοβηθούν και θα υποχωρήσουν και θα έρθουν τρέχοντας να υπογράψουν ότι εσείς ζητήσετε. Εκτός εάν πιστεύετε ότι τα 8 δισ. που προτείνατε εσείς είναι αξιοπρεπή μέτρα. Παίζετε σε μία ζαριά, χωρίς δισταγμό για πολλά χρόνια το μέλλον αυτού του τόπου αλλά και την εδαφική του ακεραιότητα εάν οδηγηθεί σε χειρότερη οικονομική κατάσταση και μεγαλύτερη πτώση της άμυνάς του». Και ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «έχετε το δίκιο και την ηθική με το μέρος σας όσον αφορά στα μνημόνια που επεβλήθησαν αλλά αποτύχατε –όπως παραδεχθήκατε χθες στη συνέντευξή σας στην ΕΡΤ- στις διαπραγματεύσεις που κάνατε και σε όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά στον ελληνικό λαό. Προσπαθήσατε αλλά αποτύχατε… Κι αυτό είναι ολοφάνερο. Μην οδηγηθείτε ούτε δευτερόλεπτο στην σκέψη να ταυτίσετε τη δική σας ύπαρξη ή την επιβίωση του κόμματός σας με προσπάθειες μετά τη Δευτέρα παραμονής στην εξουσία που θα δώσουν την αίσθηση ότι εκτρέπεστε από το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς κανόνες. Ήδη χθες είπατε στη συνέντευξή σας , ότι ο ελληνικός λαός έχει περάσει και χειρότερα. Αισθάνεστε ότι μπορεί να υποφέρει και χειρότερα; Θεωρείτε ότι μαχόμενος όλη την υφήλιο ή τουλάχιστον το δυτικό κόσμο μπορεί να φτάσει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση;».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού «άκουσα το εκπληκτικό στη συνέντευξη σας ότι δεν χρεοκοπούν οι λαοί αλλά οι τράπεζες. Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά ενδέχεται να τα τινάξουν οι ελληνικές τράπεζες μαζί με τις καταθέσεις των Ελλήνων και να μην χρεοκοπήσουν οι πολίτες; Ενδέχεται αύριο να χαθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις αλλά να μην τρέχει τίποτα αφού οι τράπεζες θα έχουν χρεοκοπήσει και όχι ο λαός;»


Κίνδυνος επέκτασης των capital controls
Σχετικά με τα capital controls, ο γνωστός δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «ο έλεγχος κεφαλαίων στην Κύπρο που έχει πληθυσμό μόνο 650.000 κράτησε 2 χρόνια. Οι αναλήψεις ξεκίνησαν από 300 ευρώ την ημέρα και όχι 60 και σταδιακά αφού πέρασαν 2 χρόνια απελευθερώθηκε η κίνηση κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα. Πιστεύετε ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντέξει έλεγχο κεφαλαίων 2 ετών; Δηλαδή μετά την Κυριακή , πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να απελευθερωθεί η ανάληψη χρημάτων από μέρος των Ελλήνων, πόσο μπορεί να ανέβει το όριο 80, 90, 100; Εκτός εάν μέσα στο σχέδιο είναι για ένα πολύ μεγάλο διάστημα ενός ή δύο ετών να πηγαίνει ο Έλληνας στο ΑΤΜ, να παίρνει ελάχιστα χρήματα και να μην μπορεί να κινήσει ελεύθερα κεφάλαια σε μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι ακόμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός εάν δεν θα είναι; Εάν έχετε στο νου σας να μην είναι; Έχω συναντήσει σκηνές μιας τέτοιας χώρας συνοδεύοντας τον κ. Κάρολο Παπούλια στην Αλβανία του Ραμίζ Αλία ή ευρισκόμενος στην Αργεντινή την εποχή του πολέμου των Φόκλαντ ή δουλεύοντας στη Μέση Ανατολή».


Μετά το ΟΧΙ τι;
Και ο κ. Τράγκας συνέχισε λέγοντας «αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ, έχετε αντιληφθεί ότι ακόμη και εάν ψήφιζε ΟΧΙ όλος ο ελληνικός λαός ποια θα ήταν η αντίδραση των δανειστών με τους οποίους διαπραγματευτήκατε έχοντας στα χέρια σας τη δύναμη του 36% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ψήφο των ΑΝΕΛ; Όταν λέτε ότι οι πάντες φοβούνται το πρόσωπό σας και την πολιτική σας, πραγματικά πιστεύετε ότι θα αποδεχθούν να είστε ανάμεσά τους; Πιστεύετε ότι εάν από την Κυριακή και μετά εμφανιστείτε ως ένας ανέλεγκτος Μαντούρο απέναντι στην Ευρώπη, έχοντας δίπλα του έναν χρεοκοπημένο λαό και μια χώρα σε κατάσταση Αργεντινής θα δεχθεί η Ευρώπη την επιστροφή μας στον οργανισμό της; Δηλαδή να πάρει ένα μολυσμένο ιό, μια νεοπλασία μέσα στον οργανισμό της; Πιστεύετε ότι είναι τυχαία η αντιμετώπιση των Αμερικανών που σας καλούν την τελευταία στιγμή να πάτε να πληρώσετε το ΔΝΤ; Γιατί βάζουν το κερασάκι πάνω στην τούρτα όλων των χθεσινών δηλώσεων που έκαναν η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Γιούνκερ, ο Τουσκ και ο Ρέντσι. Δεν νιώθετε καθόλου τη διεθνή απομόνωση; Δεν νιώθετε καθόλου την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα; Έχετε κάποια λύση εκτός από το να φωνάξουμε ΑΕΡΑ την Κυριακή;»



Οι αγορές δεν χορεύουν στον ζουρνά μας…
«Αγαπητέ κύριε Τσίπρα, η πείρα και η διαίσθησή μου λέει ότι θα έχετε κλιμάκωση της επιθετικότητας όλων των ξένων στο πρόσωπό σας. Οι αγορές δεν χορεύουν στο ζουρνά μας. Ευρώ – δολάριο σχεδόν ακίνητο. Χρυσός ακίνητος. Πετρέλαιο ακίνητο. Ελβετικό φράγκο ακίνητο. Περιφερειακά νομίσματα ακίνητα. Ο διεθνής οικονομικός κόσμος κινείται από την ημέρα που ανακοινώσατε το δημοψήφισμα μέχρι στιγμής σε συνήθεις διακυμάνσεις και τροχιές. Όποιος σας λέει το αντίθετο σας συμβουλεύει άσχημα…» τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Σ” αυτές τις περιπτώσεις ξέρετε, κάποιοι κονομάνε καλά κάποιοι τίποτα και κάποιοι δεν ξέρουν τίποτα από όσα γίνονται. Εγώ δεν θα σταθώ σήμερα στο γεγονός ότι το δημοψήφισμα αυτό γίνεται σε πενθήμερη ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσα σε δραματικές συνθήκες και με ένα τρόπο πολύ βιαστικό που μυρίζει παραβίαση του Συντάγματος και εν γένει δημοκρατικών κανόνων που θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να γνωρίζει και λόγω ιδιότητας να σας συμβουλεύει, όπως και παλαιότερα για άλλες υποθέσεις. Εγώ δεν θα σταθώ καθόλου στο γεγονός, ότι το ψηφοδέλτιο- αυτό τουλάχιστον που είδα- δεν μπορούν να το αναγνώσουν οι άνθρωποί μου στα χωριά της Ηπείρου αλλά και πολλοί φίλοι μου. Εγώ θέλω να σταθώ σε κάποια πράγματα που πρέπει οι σύμβουλοί σας, είτε είναι Αριστεροί είτε είναι Δεξιοί, να κατανοήσουν πλήρως: Η χώρα εκτροχιάζεται επικίνδυνα. Η οικονομία θα κάνει χρόνια να συνέλθει. Οι τουριστικές επιχειρήσεις πλήττονται άμεσα, το ίδιο και οι μεταφορές. Χιλιάδες πολίτες αναμένεται να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Εκατοντάδες χιλιάδες επιταγές είναι στον αέρα. Χιλιάδες παραγγελίες για εισαγωγές και εξαγωγές είναι στον αέρα! Μιλάμε για ευρώ αλλά πάμε με ταχύτητα φωτός προς τη δραχμή» επεσήμανε ο κ. Τράγκας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη