12 Ιουν 2015

Μείωση στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων προωθεί η Κυβέρνηση

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων
υπαλλήλων, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, καθώς φαίνεται η κυβέρνηση να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται δια της πλαγίας οδού. Το σχέδιο νόμου εισηγείται την ουσιαστική κατάργηση της ημερήσιας αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για εκτός έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή.

Επιπλέον, με το ίδιο προσχέδιο νόμου θεσπίζονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή εξόδων διανυκτέρευσης, με συνέπεια να περιορίζονται πλέον σημαντικά οι περιπτώσεις υπαλλήλων που θα αποζημιώνονται από την υπηρεσία τους για διανυκτερεύσεις εκτός έδρας. Παράλληλα, με άλλες διατάξεις του ίδιου προσχεδίου προβλέπονται δραστικές περικοπές και καταργήσεις στις μη μισθολογικές παροχές για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μεταξύ των άλλων, καταργούνται παροχές που αφορούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα περίθαλψης, μειωμένα εισιτήρια σε μέσα μεταφοράς και δωρεάν κάρτες διαδρομών.

Όλα αυτά προβληματίζουν την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει ζητήσει ήδη ραντεβού από τον υπουργό αναπληρωτή Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο, για αν του θέσει το όλο θέμα, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις.

parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη