8 Ιουν 2015

Στίγκλιτς: παράλογες οι απαιτήσεις των Θεσμών!

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας και των προσπαθειών που έχει καταβάλει παίρνει για μια ακόμη φορά ο Νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς ο οποίος σημειώνει ότι η






Ελλάδα έχει διανύσει πολύ περισσότερο από τα μισά του δρόμου ώστε να προσεγγίσει τις απαιτήσεις των δανειστών. Από την άλλη πλευρά όμως, σύμφωνα με τον αμερικανό οικονομολόγο οι ηγέτες της Γηραιάς Ηπερου εξακολοθούν να παίζουν ένα παιχνίδι μικροπολιτικής με την ελληνικής κυβέρνηση και επιμένουν σε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αποδεδειγμένα πλέον αποτυχημένο.

Οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύ μεγάλες και από μεγάλο πρωτογεννές έλλειμμα κατάφερε να σημειώσει πλεόνασμα με ιδιαίτερο κόστος, αν αναλογιστεί κανείς ότι αρχή της κρίσης έχει χαθεί τουλάχιστον ένα 25% του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου είναι παράλογο το αίτημα για πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%.

Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς επισημαίνει επίσης ότι στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία έχει υποτιμηθεί το γεγονός ένος Grexit και τις συνέπειες του και πολλοί επισημαίνουν πως οι αγορές συμπεριφέρονται επ' αυτού ως ένα προεξοφλημένο γεγονός.

Υπενθυμίζεται ότι η αυταρέσκεια ήταν εμφανής στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη