25 Ιουλ 2015

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Και δεύτερη πολιτική δολοφονία-μυστήριο μέσα σε ένα 24ωρο

Δολοφονήθηκε το μεσημέρι στην πόλη Στρούγκα ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων της ΠΓΔΜ,
Αργκέτιμ Ασάνι. Εναντίον του Αργκέτιμ Ασάνι πυροβόλησαν άτομα από αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, στο κέντρο της παραλίμνιας πόλης Στρούγκα. Ο Ασάνι μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Στρούγκας όπου υπέκυψε στα τραύματα του. Τη δολοφονία του Ασάνι καταδίκασε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το οποίο αυτός συνεργαζόταν, χωρίς όμως να είναι μέλος του.

Το DUI σημείωσε ότι η δολοφονία του Ασάνι δεν έχει σχέση με εσωκομματικές διαφορές. Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία, μέσα σε 24 ώρες, Αλβανού που συνδέεται με το DUI.

Χθες δολοφονήθηκε στο Κουμάνοβο ο Τζεμαίλ Ρετζέπι, πρώην διοικητής μονάδας του UCK, ένοπλης οργάνωσης Αλβανών από την ΠΓΔΜ, η οποία το 2001 είχε εμπλακεί σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ.

Οι συγκρούσεις εκείνες έληξαν τον Αύγουστο του 2001,με την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη