1 Ιουλ 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:ΑΛΕΞΗ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΣ!!!!

«Η Ελλάδα έγινε το πρώτο αναπτυγμένο έθνος που χρεοκόπησε στις διεθνείς υποχρεώσεις του»μετέδωσε το Russia Today.

Στα όρια του τηλεοπτικού κανιβαλισμού έφτασαν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα ανακοινώνοντας τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του τηλεοπτικού δικτύου CNN το οποίο είχε τοποθετήσει στην οθόνη ρολόι το οποίο μετρούσε αντίστροφα για τη χρεοκοπία της χώρας. Και όταν στη 01.00 ώρα Ελλάδας το ρολόι μηδένισε, το τηλεοπτικό δίκτυο το ανακοίνωσε σχεδόν… πανηγυρικά.
Ζωντανές συνδέσεις είχαν και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα. Το γεγονός προκάλεσε ισχυρό χτύπημα  για την Ελλάδα.

«Ο Βαρουφάκης κερδίζει μια θέση στην ιστορία της Αριστεράς ως ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σε πέντε μήνες την πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενη χώρα της ΕΕ την έριξε στο καλάθι των αχρήστων, αθετώντας την πληρωμή προς το ΔΝΤ» αναφέρει η Wall Street Journal.
Ο δημοσιογράφος της Corriere della Sera, Φαμπρίτσιο Γκορία έγραψε στο σχόλιό του«Η μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ είναι καθυστέρηση και δεν μεταφράζεται σε χρεοκοπία για την Ελλάδα».
Για «D-Day» έκανε λόγο, μέσω Twitter, ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ενω οι Financial Times τόνισαν: «Η Ελλάδα παραμένει κοντά στην έξοδο από το ευρώ».
«Ιστορική στιγμή: η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ» γράφει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, συμπληρώνοντας: «Αυτό ήταν. Δεν δόθηκε επιπλέον περίοδος χάριτος. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει μόλις εισέλθει σε μια νέα φάση». Η Ελλάδα είναι η πρώτη αναπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε δάνειο στο Διεθνές Νομισματικό Tαμείο» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Guardian, Ian Traynor «Είναι η πιο θλιβερή ημέρα στην Ευρώπη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα». Ενώ το πρωτοσέλιδο γράφει: «Η Ελλάδα αφέθηκε να βυθίζεται στο χρέος για δεκαετίες».
«Η προθεσμία για την πληρωμή του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας έχει επισήμως λήξει και η χώρα βρίσκεται πλέον εκπρόθεσμη στο διεθνές δάνειό της», μετέδωσε το Sky News.

«Τι είναι χειρότερο;» αναρωτιέται ο Chris Morris, ανταποκριτής του BBC: «1) Ότι δεν πληρώνουν το ΔΝΤ ή 2) Πού δεν έχουν πρόγραμμα διάσωσης; Το 1) είναι ενοχλητικό, το 2) θα μπορούσε να είναι απειλητικό»

«Ελληνική κρίση: Το ΔΝΤ πιέστηκε από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί -και τώρα ταπεινώνεται» γράφει ο Ιndependent.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη