2 Ιουλ 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ: ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!

Κραυγή αγωνίας στέλνουν οι ξενοδόχοι κι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, που βλέπουν τις
ακυρώσεις κρατήσεων να είναι μαζικές. Ενώ κατά τις προηγούμενες ημέρες οι ακυρώσεις ισοσταθμίζονταν με τις κρατήσεις, τα τελευταία 24ωρα, παρατηρείται «πάγωμα» στις κρατήσεις με τους ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό να εκφράζουν ανησυχίες και να μιλούν για μία χρονιά, που αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι, θα είναι καταστροφική για όλη τη χώρα. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το "πάγωμα" των κρατήσεων πανελλαδικά κι αυτό μας ανησυχεί. Υπάρχουν ακυρώσεις κυρίως από το εξωτερικό.
Μέχρι και χθες το απόγευμα που είχαμε την τελευταία ενημέρωση δε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε "τσουνάμι" ακυρώσεων», λέει στο protothema.gr ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και Α' Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σημειώνοντας πως τα νέα στοιχεία θα αποτυπώσουν το πώς ξημέρωσε για τον τουρισμό η 1η Ιουλίου.

 «Προσπαθούμε να ενημερώσουμε και στο εξωτερικό τον κόσμο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο θέμα για όσους κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και για τον τουρισμό και για όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μάλιστα, tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν σήμερα τις πληρωμές που είχαν, ως υποχρέωση, προς Ελληνες ξενοδόχους γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί η δόση του ελληνικού Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά) «Υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις κι Ελλήνων και ξένων.
Οι Έλληνες ακυρώνουν περισσότερο ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με εκδηλώσεις.
Οι ακυρώσεις των ξένων μέχρι στιγμής αναπληρώνονται από τις κρατήσεις. Αυτά τα νούμερα είναι σε κάθε περίπτωση πτωτικά σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτή την εποχή. Οι οποιεσδήποτε πολιτικοοικονομικές εξελίξεις των επομένων ωρών ή ημερών θα ορίσουν και την πορεία του τουρισμού από εδώ και πέρα.
Οι εικόνες που θα εκπέμψει η χώρα τις επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τον τουρισμό», σημειώνει ο Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος ξενοδόχων Αττικής. «Οι ακυρώσεις που έχουμε είναι κυρίως από Έλληνες.
Το 90% αυτών είναι από Έλληνες. Έχουν παγώσει οι κρατήσεις. Οι ξένοι τουρίστες δείχνουν ψυχραιμία και είναι ήρεμοι κατά τις διακοπές τους στο νησί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη