31 Ιουλ 2015

Ανάγκη βαθειάς αλλαγής της ΝΔ για τη νέα εποχή με νέα πρόσωπα

Του Νεκτάριου  Καλαντζή*

Η μεταπολιτευτική περίοδος, όσο και αν ορισμένοι δεν θέλουν να κλείσει, έχει
παρέλθειανεπιστρεπτί, τόσο σε νοοτροπίες όσο και σε λογικές του παρελθόντος.
Μαζί με αυτή,φαίνεται και η απαίτηση της κοινωνίας για βαθιές αλλαγές στα κόμματα, καθώς και στοευρύτερο πολιτικό σύστημα.
 Η απογοήτευση που προκάλεσε σε πολλούς ο ΣΥΡΙΖΑ καιη Αριστερά, που στηριζόταν προεκλογικά στις εύκολες υποσχέσεις και σε παροχές χωρίςαντίκρισμα, έφερε τους πολίτες να διερωτώνται για την πρόθεση ψήφου στις επόμενεςεκλογές και τους αναποφάσιστους να αποτελούν το πλειοψηφικό ρεύμα ανάμεσα στουςψηφοφόρους.
Η ΝΔ, ως εγγυήτρια δύναμη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού εδώ καιαρκετά χρόνια, τελευταία δεν μπόρεσε να πείσει και να αντιπαραβάλει, απέναντι σταεπιχειρήματα  του  λαϊκισμού  των  άκρατων  παροχών  της  Αριστεράς.
Ακόμη  ότανακούγονται λογικές ότι η ΝΔ θα ανανεωθεί με τη γενιά του ‘74 και τους εξηντάρηδες,δεν πιστεύω ότι κινούμαστε σε σωστή λογική, αν θέλουμε όντως να τα αλλάξουμε όλακαι να μην μεταβληθούμε από κόμμα εξουσίας σήμερα, σε κόμμα που θα επιδιώκει ναδίνει το ποσοστό του σε μια μελλοντική συγκυβέρνηση.
Η ανανέωση είναι απαραίτητηκαι  σε  ηλικία  και  σε  νοοτροπίες,  αλλά και  σε  ιδέες.  Είναι  η  στιγμή η ΝΔ να κάνεικάλεσμα σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, το οποίο απαγκιστρωμένο από ιδεοληψίεςκαι λογικές του παρελθόντος, καλείται να επιλέξει ποιό κόμμα θέλει να το εκπροσωπήσειστη νέα εποχή που σύντομα έρχεται.
Η  επανεκκίνηση  θα  πρέπει  να  είναι  ηχηρή,  με  νέα  και  φρέσκα  πρόσωπα,  που  θαστέκονται  δίπλα  τους  επικουρικά,  τα  εμπειρότερα  στελέχη.  Μια  εικοσαετία  πριν,  το πείραμα  του  1997,  με  την  ανάληψη  της  ηγεσίας  από  τον  Κ.  Καραμανλή,  πουπλαισιώθηκε  από  μια  ηγετική  ομάδα  νέων  ανθρώπων,  είναι  η  μόνη  συνταγή  γιαπροοπτική νίκης, εκλογικής και κοινωνικής, σε βάθος χρόνου. Το τακτικό συνέδριο τουεπόμενου έτους, θα πρέπει να είναι καινοτόμο για την επόμενη μέρα, να καλύψει τοχαμένο πολιτικά έδαφος και  να τεθούν οι αρχές και  οι αξίες,  με βάση τη νέα εποχή,μακριά από παλαιοκομματικούς μηχανισμούς και νοοτροπίες του παρελθόντος.
Η ΝΔ θαπρέπει να σφραγίσει τη νέα εποχή, ως εγγυήτρια δύναμη εμπιστοσύνης και αλλαγής γιατο αύριο του τόπου, για μια νέα Ελλάδα, παραγωγική χωρίς αγκυλώσεις, που θα στρέψειτο βάρος της στους νέους ανθρώπους, που είναι και το μεγάλο της όπλο για να περάσειτον  σημερινό  σκόπελο  των  μνημονίων,  της  φτώχειας  και  της  απογοήτευσης  πουεπικρατεί στην ελληνική κοινωνία για το αύριο σ αυτή τη χώρα.

*  Ο Νεκτάριος είναι Οικονομολόγος,  Κοινωνιολόγος,  Μέλος  Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη